Rød pesto
Denne pestoen med soltørket tomat er herlig som pålegg, i sauser, som dressing og til pasta.
Pesto er og blir en av mine favoritter, og selv om jeg elsker den helt enkle grønne med basilikum og hvitløk så synes jeg det er kjekt å lage andre varianter i blant.
Denne varianten er en jeg har blitt veldig glad i.
Det som gjør denne pestoen så utrolig god er at vi bruker to umami-triks i den. Den femte smakssansen, vet du. Umami finner vi både i soltørka tomater og i miso, og sammen med smaksfull basilikum og masse hvitløk så blir dette en fest på tallerken.
Vegansk rød pesto
Ingredients
- 1 bunt basilikum
- 2 dl soltørka tomater gjerne slike i olje
- 0,5 dl pinjekjerner
- 0,5 dl cashewnøtter
- 2 ss hvit miso kan sløyfes
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- salt
- pepper
- 0,5 dl olivenolje (ca.-mengde)
Instructions
- Ha basilikum, tomater, pinkjekjerner, cashewnøtter, miso, hvitløk, salt og pepper i en foodprocessor og kjør til det er ganske knust.
- Mens maskinen går har du i litt og litt olivenolje til du får ønsket konsistens på pestoen.
- Oppbevares i lukket glass i kjøleskap, holdbar minst 2-3 dager.
Flere oppskrifter
-
Gressløkpesto
Denne pestoen ble til da jeg hadde shoppesopp på mat første gang. Jeg var redd for å gå tom for hvitløk, samtidig som jeg hadde store mengder gressløk i hagen. Jeg prøvde å google meg fram til pestooppskrifter med gressløk istedenfor hvitløk, men fant det…
-
Verdens beste aioli
Hva som gjør denne aiolien til verdens beste? Jo, nå skal du høre. Trikset for å få en ekstra god aioli er nemlig å bake hvitløken i ovnen før bruk. Da blir smaken mildere, rundere og bedre, og den myke konsistensen blander seg rett inn…
-
Rød pesto
Denne pestoen med soltørket tomat er herlig som pålegg, i sauser, som dressing og til pasta. Pesto er og blir en av mine favoritter, og selv om jeg elsker den helt enkle grønne med basilikum og hvitløk så synes jeg det er kjekt å lage…