Go Back

Vegansk rød pesto

Umamirik pesto som passer både som pålegg, i sauser, som dressing og til pasta. 
Prep Time 10 minutes
Course Dipp, pålegg
Cuisine italiensk
Servings 1 glass

Ingredients
  

  • 1 bunt basilikum
  • 2 dl soltørka tomater gjerne slike i olje
  • 0,5 dl pinjekjerner
  • 0,5 dl cashewnøtter
  • 2 ss hvit miso kan sløyfes
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • salt
  • pepper
  • 0,5 dl olivenolje (ca.-mengde)

Instructions
 

  • Ha basilikum, tomater, pinkjekjerner, cashewnøtter, miso, hvitløk, salt og pepper i en foodprocessor og kjør til det er ganske knust.
  • Mens maskinen går har du i litt og litt olivenolje til du får ønsket konsistens på pestoen.
  • Oppbevares i lukket glass i kjøleskap, holdbar minst 2-3 dager.
Keyword pesto