One pot pasta: Superenkel spagetti i tomatsaus
Ha alt i en gryte og middagen er klar på et kvarter.
Jeg elsker one pot pasta! Tidligere har jeg publisert en oppskrift med masse grønnsaker i, denne gangen gjør vi det enda litt enklere og lager en klassisk tomasaus med oregano.
Vi har alle ingrediensene i en gryte, setter på varmen og lar alt koke sammen. Kokevannet blir til herlig pastasaus, og selve spagettien smaker også mye mer enn om den blir kokt separat.
Under er det en rask video av framgangsmåten. Dette er den første matlagingsvideoen jeg har laget, så veldig spent på hva du synes om den!
One pot-pasta pomodoro
Ingredients
- 200 g kirsebærtomater
- 4 stilker oregano
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 200 g tørket pasta
- 1 grønnsaksbuljongterning eller en spiseskje buljongpulver
- 6 dl vann
- litt salt
- olivenolje til servering
Instructions
- Skjær tomatene i to, finhakk oregano, sjalottløk og hvitløk. Spar litt oregano til å ha til pynt.
- Ha tomater, oregano, sjalottløk, hvitløk, pasta, buljongterning, vann og litt salt i en gryte. Ha den på komfyren, sett på varmen og la det koke opp. Når det koker setter du på en klokke – etter ni minutter er retten ferdig.
- Ha over i dype tallerker og topp med litt olivenolje og mer oregano. Servér rykende varmt.
Flere oppskrifter
-
Stekepannelasagne
Stekepannelasagne, lasagnepanne, one pot lasagne… Jeg vet helt ærlig ikke hva denne retten heter. Men, jeg vet at den er god. Og at den er mye enklere å lage enn vanlig ovnsbakt lasagne. For det første trenger du ikke en stekeovn, så de fleste kan…
-
One pot thai pasta
En herlig miks av grønnsaker, curry, kokosmelk, peanøtter og pasta – og retten er klar på 15 minutter!
-
One pot pasta med smak av Asia
Nydelig italiensk/thai-fusion som er klar på et kvarter.