Granateplesalat

Granateplesalat

Frisk salat med granateple og masse tomater, passer supert til falafel og grillmat. 

Denne oppskriften er heftig inspirert av den til mitt store idol, Yotam Ottolenghi. Han er helt fantastisk på å bruke frukt og grønnsaker på nye måter, og å gjøre de skikkelig spennende på smak uten så mye tilberedning. Her bruker vi litt assorterte tomater, kombiner gjerne små og store og ulike farger. Over det hele lager vi en vinaigrette med litt allehånde, en herlig vri som setter en smak av Midt-Østen på det hele.

Granateplesalat

Frisk salat med granateple og masse tomater, passer supert til falafel og grillmat. 
Prep Time 15 minutes
Course tilbehør
Cuisine Midt-østen
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 400 gram assorterte tomater
  • 1 paprika
  • 1 rødløk
  • 4 stilker oregano
  • 1 granateple
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 ts allehånde
  • 1 ss hvitvinseddik eller annen lys eddik
  • 1 ss lønnesirup eller annen søtning
  • 0,5 dl olivenolje
  • litt salt

Instructions
 

  • Skjær tomatene og paprikaen i små terninger. Grovhakk rødløk og oregano. Rens alle kjernene ut fra granateplet.
  • Riv eller finhakk hvitløk, rør den sammen med allehånde, eddik, lønnesirup, olivenolje og litt salt i en bolle. Vend tomater, paprika, rødløk, oregano og granateplekjerner i dressingen, dekk til og sett kaldt fram til servering.
Keyword granateple, grillmat, salat

Flere oppskrifter

  • Tre typer hummus

    Tre typer hummus

    med samme grunnoppskrift.

  • Loaded hummus

    Loaded hummus

    Herlig hummustallerken med tomat, agurk, aprikos, solsikkekjerner og koriander. Server den med pitabrød som et lite måltid, eller server den som tilbehør til f.eks. falafel. 

  • Ovnsbakt blomkål på libanesisk vis

    Ovnsbakt blomkål på libanesisk vis

    Av og til spør jeg meg selv kanskje roe ned på blomkål-oppskriftene snart? Men så møter jeg folk som er overrasket over at du kan bruke blomkålen til noe annet enn å koke den hel, og å servere som middagstilbehør men maks litt salt som krydder- Da…



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating