Ovnsbakt ratatouille
Fransk favoritt! Denne retten fungerer like godt som hverdagsmiddag som på festbordet.
Ovnsbakt ratatouille
Nydelig fransk grønnsaksrett med masse god smak! Server gjerne med potetstappe for et skikkelig festmåltid.
Ingredients
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 4 stilker bladpersille
- 4 stilker oregano
- 4 stilker basilikum
- 4 stilker timian
- olivenolje til steking
- 4 dl knuste eller hakkede tomater (innholdet fra 1 boks)
- 1 ss sukker
- 2 ts eplesidereddik ev. hvitvinseddik eller annen lys eddik
- salt
- 1 grønn squash
- 1 gul squash
- 1 aubergine
- 1 rød paprika
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram en mellomstor ildfast form.
- Finhakk sjalottløk, hvitløk og to tredjedeler av urtene. Grovhakk den siste delen av urtene og spar de til servering.
- Varm opp oljen i en liten gryte. Ha i løk og urter og la det surre i 5-6 minutter.
- Rør inn tomater, sukker og eplesidereddik og la det hele småkoke i cirka femten minutter. Smak til med salt.
- Bruk en mandolin (eventuelt bruk en kniv og litt ekstra tid) og skjær squash og aubergine i tynne skiver. Skjær også paprikaen tynt. Legg squash-, aubergine- og paprikaskivene i rekker i formen (har du en rundt form legger du de i sirkler). Hell tomatsausen over.
- Bak ratatouille i 30-45 minutter. Før servering drysser du over resten av urtene.
Flere oppskrifter
-
Fransk pulled jackfruit-gryte
Knallgod gryterett som både varmer og metter skikkelig godt.
-
Fransk løksuppe
Nydelig suppe med få ingredienser og masse, masse god smak.
-
Fransk potetform
En nydelig bechamelsaus med sopp, vårløk, linser og hvitløk dekkes av potetstappe og gratineres i ovn. Trenger du egentlig å vite noe mer…?