Ovnsbakt ratatouille

Ovnsbakt ratatouille

Fransk favoritt! Denne retten fungerer like godt som hverdagsmiddag som på festbordet. 

Ovnsbakt ratatouille

Nydelig fransk grønnsaksrett med masse god smak! Server gjerne med potetstappe for et skikkelig festmåltid.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour
Course hovedrett
Cuisine fransk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 4 stilker bladpersille
  • 4 stilker oregano
  • 4 stilker basilikum
  • 4 stilker timian
  • olivenolje til steking
  • 4 dl knuste eller hakkede tomater (innholdet fra 1 boks)
  • 1 ss sukker
  • 2 ts eplesidereddik ev. hvitvinseddik eller annen lys eddik
  • salt
  • 1 grønn squash
  • 1 gul squash
  • 1 aubergine
  • 1 rød paprika

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram en mellomstor ildfast form.
  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og to tredjedeler av urtene. Grovhakk den siste delen av urtene og spar de til servering.
  • Varm opp oljen i en liten gryte. Ha i løk og urter og la det surre i 5-6 minutter.
  • Rør inn tomater, sukker og eplesidereddik og la det hele småkoke i cirka femten minutter. Smak til med salt.
  • Bruk en mandolin (eventuelt bruk en kniv og litt ekstra tid) og skjær squash og aubergine i tynne skiver. Skjær også paprikaen tynt. Legg squash-, aubergine- og paprikaskivene i rekker i formen (har du en rundt form legger du de i sirkler). Hell tomatsausen over.
  • Bak ratatouille i 30-45 minutter. Før servering drysser du over resten av urtene.

Flere oppskrifter

  • Fransk pulled jackfruit-gryte

    Fransk pulled jackfruit-gryte

    Knallgod gryterett som både varmer og metter skikkelig godt. 

  • Fransk løksuppe

    Fransk løksuppe

    Nydelig suppe med få ingredienser og masse, masse god smak. 

  • Fransk potetform

    Fransk potetform

    En nydelig bechamelsaus med sopp, vårløk, linser og hvitløk dekkes av potetstappe og gratineres i ovn. Trenger du egentlig å vite noe mer…?



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating