Granateplesalat
Frisk salat med granateple og masse tomater, passer supert til falafel og grillmat.
Prep Time 15 minutes mins
Course tilbehør
Cuisine Midt-østen
- 400 gram assorterte tomater
- 1 paprika
- 1 rødløk
- 4 stilker oregano
- 1 granateple
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 1 ts allehånde
- 1 ss hvitvinseddik eller annen lys eddik
- 1 ss lønnesirup eller annen søtning
- 0,5 dl olivenolje
- litt salt
Skjær tomatene og paprikaen i små terninger. Grovhakk rødløk og oregano. Rens alle kjernene ut fra granateplet.
Riv eller finhakk hvitløk, rør den sammen med allehånde, eddik, lønnesirup, olivenolje og litt salt i en bolle. Vend tomater, paprika, rødløk, oregano og granateplekjerner i dressingen, dekk til og sett kaldt fram til servering.
Keyword granateple, grillmat, salat