Patatas bravas

Patatas bravas

Nydelig spanske tapaspoteter med en godt krydret hvitløkssaus. 

Du finner ikke en spansk tapasplass uten denne retten på menyen, og alle lager den på sin egen måte. Retten består av oppskårne poteter stekt i olje (og veldig ofte kokt på forhånd) servert varme med en krydret tomatsaus eller aioli. Dette med sausen varierer fra by til by, det fins varianter med eddik, paprika, olivenolje, hvitløk, majones, chili etc. I denne varianten bruker vi en majones tilsatt hvitløk, chili og paprika.

Patatas bravas

Nydelig spanske tapaspoteter med en godt krydret hvitløkssaus. 
Course tapas
Cuisine spansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 8-10 små/medium poteter
  • 3 ss olje
  • salt
  • pepper
  • 2 dl vann

Saus:

  • 2 hvitløksfedd
  • 3 ss soyamelk
  • 0,5 ss dijonsennep
  • 0,5 sitron
  • 1-2 dl solsikkeolje eller olivenolje eventuelt en kombinasjon av de to
  • paprikapulver
  • chilipulver
  • salt
  • pepper

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 225 grader og finn fram en ildfast form.
  • Skjær potetene i båter og ha i formen. Hell i olje og ha på godt med salt og pepper. Hell over vann til slutt og sett i ovnen.
  • La de steke i 30-45 minutter. Etterhvert vil vannet absorberes og potetene vil bli stekt i oljen. Kokt, bakt og stekt samtidig om du vil.
  • Stek til de er gylne og begynner å se sprø ut. Gjør klar sausen i mellomtiden.

Saus og servering:

  • Riv eller finhakk hvitløksfeddene. Bland de i en bolle med soyamelk, dijonsennep og saften fra sitronen. Ha i en stavmikser og la den gå. Hell i oljen i en tynn stråle.
  • Etterhvert vil aiolien tykne. Synes du det blir for tykt kan du redde det med en spiseskje vann.
  • Smak til med salt, pepper, paprikapulver og chilipulver
  • Fordel sausen over potetene.
Keyword poteter

Flere oppskrifter

  • Småpoteter med urtesaus

    Småpoteter med urtesaus

    Nydelige saltkokte poteter med en lettlaget grønn salsa. Server som en enkel tapas, eller i kombinasjon med andre retter,

    Les mer

  • Patatas bravas

    Patatas bravas

    Knallgod tapas som kan lages på mange ulike måter. Her er min favorittmetode: jeg koker poteter i litt krydder, før de stekes og tilsettes en smaksrik tomatsaus. Enkelt og greit!

    Les mer

  • Hvitløkspinner

    Hvitløkspinner

    Disse er enormt gode som tilbehør til pasta, suppe eller salat, eller servert som en tapasrett (gjerne med hvitløksdipp til).

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating