Patatas bravas
Nydelig spanske tapaspoteter med en godt krydret hvitløkssaus.
Course tapas
Cuisine spansk
- 8-10 små/medium poteter
- 3 ss olje
- salt
- pepper
- 2 dl vann
Saus:
- 2 hvitløksfedd
- 3 ss soyamelk
- 0,5 ss dijonsennep
- 0,5 sitron
- 1-2 dl solsikkeolje eller olivenolje eventuelt en kombinasjon av de to
- paprikapulver
- chilipulver
- salt
- pepper
Forvarm stekeovnen til 225 grader og finn fram en ildfast form.
Skjær potetene i båter og ha i formen. Hell i olje og ha på godt med salt og pepper. Hell over vann til slutt og sett i ovnen.
La de steke i 30-45 minutter. Etterhvert vil vannet absorberes og potetene vil bli stekt i oljen. Kokt, bakt og stekt samtidig om du vil.
Stek til de er gylne og begynner å se sprø ut. Gjør klar sausen i mellomtiden.
Saus og servering:
Riv eller finhakk hvitløksfeddene. Bland de i en bolle med soyamelk, dijonsennep og saften fra sitronen. Ha i en stavmikser og la den gå. Hell i oljen i en tynn stråle.
Etterhvert vil aiolien tykne. Synes du det blir for tykt kan du redde det med en spiseskje vann.
Smak til med salt, pepper, paprikapulver og chilipulver
Fordel sausen over potetene.