Go Back

Patatas bravas

Nydelig spanske tapaspoteter med en godt krydret hvitløkssaus. 
Course tapas
Cuisine spansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 8-10 små/medium poteter
  • 3 ss olje
  • salt
  • pepper
  • 2 dl vann

Saus:

  • 2 hvitløksfedd
  • 3 ss soyamelk
  • 0,5 ss dijonsennep
  • 0,5 sitron
  • 1-2 dl solsikkeolje eller olivenolje eventuelt en kombinasjon av de to
  • paprikapulver
  • chilipulver
  • salt
  • pepper

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 225 grader og finn fram en ildfast form.
  • Skjær potetene i båter og ha i formen. Hell i olje og ha på godt med salt og pepper. Hell over vann til slutt og sett i ovnen.
  • La de steke i 30-45 minutter. Etterhvert vil vannet absorberes og potetene vil bli stekt i oljen. Kokt, bakt og stekt samtidig om du vil.
  • Stek til de er gylne og begynner å se sprø ut. Gjør klar sausen i mellomtiden.

Saus og servering:

  • Riv eller finhakk hvitløksfeddene. Bland de i en bolle med soyamelk, dijonsennep og saften fra sitronen. Ha i en stavmikser og la den gå. Hell i oljen i en tynn stråle.
  • Etterhvert vil aiolien tykne. Synes du det blir for tykt kan du redde det med en spiseskje vann.
  • Smak til med salt, pepper, paprikapulver og chilipulver
  • Fordel sausen over potetene.
Keyword poteter