Kikert- og potettaco
Kjempegod og veldig sunn vri på tacoen.
Etter at jeg oppdaget trikset med å lage marengs ut av laken fra kikertboksene så må jeg innrømme at det har samlet seg opp en del kikerter til overs hjemme. Jeg er ikke en som liker å kaste mat, spesielt ikke så god mat som kikerter faktisk er, så da var det på tide å tenke litt nytt. Første idé: Kikerter i tacoen.
Etter å ha gjort klart ingrediensene her, så kan du velge mellom å steke det hele i ovn eller i panne. Jeg valgte ovn da jeg tok bildene, rett og slett fordi da slipper jeg å følge med så godt på pannen. Men begge deler fungerer like greit, stekepannen går nok bare fortere.
Taco med kikert og potet
Ingredients
- 4 poteter
- 3 dl kokte kikerter om du vanner dem ut og koker dem selv så ta utgangspunkt i 1,5 desiliter tørka kikerter
- 1 ts spisskummen
- 1 ts chiliflak
- 0,5 ts paprikapulver
- 0,5 ts hvitløkspulver
- 0,5 ts løkpulver
- 1 ts salt
- 2 ss olje
- Tacoskjell eller hvetetortillas til servering
- Eventuelt salat og vegansk rømme eller fraiche
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 200 grader og finn fram en ildfast form. Eventuelt finn fram stekepanna.
- Skrell potetene, skjær de i terninger og kok de såvidt møre.
- Skyll kikertene godt.
- Rør sammen spisskummen, chiliflak, paprikapulver, hvitløkspulver, løkpulver, salt og olje i en bolle. Ha i potetterningene og kikertene og bland det sammen.
- Ha over i formen og sett i ovnen. Stek i cirka 20 minutter, vend litt på det hele underveis.
- Servér rykende varmt i tacoskjell eller tortillas med litt salat og vegansk rømme.
Flere oppskrifter
-
Gresskartaco
Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.
-
Maisbrød
Lettlaget og smaksrikt brød, som passer like godt med margarin eller kremost på, som tilbehør til meksikanske gryteretter.
-
Vegansk taco
Masse gode tacovarianter, med alt du kan ønske deg av tilbehør, helt vegansk!
2 thoughts on “Kikert- og potettaco”
Leave a Reply
Så deilig! Hvor får du tak i vegansk rømme? Har kun sett Oatlys creme fraiche, men er ikke kjempefan av den.
Jeg kjøper litt forskjellig for å være ærlig. Synes de blir gode med bittelitt salt, hvitløk og sitronsaft i.