Kikert- og potettaco

Kikert- og potettaco

Kjempegod og veldig sunn vri på tacoen. 

Etter at jeg oppdaget trikset med å lage marengs ut av laken fra kikertboksene så må jeg innrømme at det har samlet seg opp en del kikerter til overs hjemme. Jeg er ikke en som liker å kaste mat, spesielt ikke så god mat som kikerter faktisk er, så da var det på tide å tenke litt nytt. Første idé: Kikerter i tacoen.

Etter å ha gjort klart ingrediensene her, så kan du velge mellom å steke det hele i ovn eller i panne. Jeg valgte ovn da jeg tok bildene, rett og slett fordi da slipper jeg å følge med så godt på pannen. Men begge deler fungerer like greit, stekepannen går nok bare fortere.

Taco med kikert og potet

Enkel, smaksrik og sunn tacovariant.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 4 poteter
  • 3 dl kokte kikerter om du vanner dem ut og koker dem selv så ta utgangspunkt i 1,5 desiliter tørka kikerter
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts chiliflak
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts løkpulver
  • 1 ts salt
  • 2 ss olje
  • Tacoskjell eller hvetetortillas til servering
  • Eventuelt salat og vegansk rømme eller fraiche

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader og finn fram en ildfast form. Eventuelt finn fram stekepanna.
  • Skrell potetene, skjær de i terninger og kok de såvidt møre.
  • Skyll kikertene godt.
  • Rør sammen spisskummen, chiliflak, paprikapulver, hvitløkspulver, løkpulver, salt og olje i en bolle. Ha i potetterningene og kikertene og bland det sammen.
  • Ha over i formen og sett i ovnen. Stek i cirka 20 minutter, vend litt på det hele underveis.
  • Servér rykende varmt i tacoskjell eller tortillas med litt salat og vegansk rømme.
Keyword kikerter, poteter, taco

Flere oppskrifter

  • Vegansk taco

    Vegansk taco

    Masse gode tacovarianter, med alt du kan ønske deg av tilbehør, helt vegansk!

  • Burritobowl

    Burritobowl

    Nydelig meksikansk-inspirert middag med krydret ris, bønnestuing, cashewkrem og guacamole.

  • Meksikansk ris

    Meksikansk ris

    I sommer var jeg på Månefestivalen og testa ut maten, og la ut meningene mine på Instagram. Jeg fikk veldig mange spørsmål om noe så detaljert som risen til Los Tacos, som alle syntes så fristende ut (og ja, den smaker godt!).



2 thoughts on “Kikert- og potettaco”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating