Go Back

Taco med kikert og potet

Enkel, smaksrik og sunn tacovariant.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 4 poteter
  • 3 dl kokte kikerter om du vanner dem ut og koker dem selv så ta utgangspunkt i 1,5 desiliter tørka kikerter
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts chiliflak
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts løkpulver
  • 1 ts salt
  • 2 ss olje
  • Tacoskjell eller hvetetortillas til servering
  • Eventuelt salat og vegansk rømme eller fraiche

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader og finn fram en ildfast form. Eventuelt finn fram stekepanna.
  • Skrell potetene, skjær de i terninger og kok de såvidt møre.
  • Skyll kikertene godt.
  • Rør sammen spisskummen, chiliflak, paprikapulver, hvitløkspulver, løkpulver, salt og olje i en bolle. Ha i potetterningene og kikertene og bland det sammen.
  • Ha over i formen og sett i ovnen. Stek i cirka 20 minutter, vend litt på det hele underveis.
  • Servér rykende varmt i tacoskjell eller tortillas med litt salat og vegansk rømme.
Keyword kikerter, poteter, taco