Sjokolade-panna cotta
I denne oppskriften bruker jeg agar for å få panna cottaen til å stivne. Det erstatter gelatin fra ikke-vegetariske oppskrifter, og er i min mening enda bedre å jobbe med. Det er lettere å bruke (mindre kliss), i tillegg tåler det mye høyere temperatur før det smelter. Det betyr at agarbasert gele for eksempel kan brukes i varme supper. Har du agarpulver istedenfor flak så kan du halvere mengden.
Du kan bruke serveringsskåler her, eller en stor skål. Da tar i så fall panna cottaen litt lenger tid på å stivne. Silikonformer går også bra, det er lett å få panna cotta ut av dem og ned på fat.
Vegansk panna cotta med sjokolade
Ingredients
- 2,5 ss agarflak
- 1 dl vann
- 100 g melkefri sjokolade eventuelt sjokoladeknapper
- 5 ss sukker
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 6 dl plantemelk går fint an å kombinere to typer
Instructions
- Ha agarflak og vann i en gryte. La det stå i noen minutter, ha deretter på varmen og la det koke opp. La det småkoke i noen minutter slik at agarflakene løser seg opp. Slurver du her vil panna cottaen allikevel stivne, men det kan komme små klumper i den.
- Knekk sjokoladen i mindre biter og ha i. La den smelte helt i vannet. Rør inn sukker og vaniljeekstrakt.
- Hell på melk og la det hele koke i 5-6 minutter til det tykner betydelig.
- Hell over i serveringsformer og sett til avkjøling. Panna cottaen stivner så snart den kjøler seg ned.
- Server gjerne med litt pisket plantekrem.
Flere oppskrifter
-
Sticky toffee pudding
Klissete og knallgod karamellkake helt uten egg og melk.
-
Luftig sjokolademousse med to ingredienser
Dette her er virkelig en «go to»-dessertoppskrift for min del. Den fungerer nesten med alle allergier, den er sååå enkel å lage og smaker skikkelig godt! Det eneste du trenger er en plantefløte til visping, og en melkefri sjokolade.
-
Banandessert
Dette er en aldeles nydelig banandessert som består av bananpudding, bananskiver, pisket krem og revet sjokolade. Helt perfekt for alle som liker banan. Ekstra kjekt om du har bananer som begynner å bli brune liggende! Spesielt puddingen blir ikke noe bra med grønne bananer.