Chilimajones

Fyldig i konsistensen, spiss i smaken. Denne chilimajonesen er godt med salt, til focaccia, til stekte poteter, på burgeren. på maiskolben og på buffeten. Varier gjerne med ulike chilityper og -styrker.



Vegansk chilimajones
Lag vegansk majones helt selv! Denne er uten egg, men med masse hvitløk og chili.
Ingredients
- 1 rød chili
- 2 hvitløksfedd
- 1 ss dijonsennep
- 1 dæsj eddik
- 1 dl soyamelk
- salt
- hvit pepper
- 0,5 ts sukker
- 3 dl solsikkeolje
Instructions
- Finhakk chili, riv hvitløk.
- Ha i en bolle sammen med sennep, eddik, soyamelk, salt, pepper og sukker. Så kjører du det med en stavmikser eller håndvisp, mens du heller oljen over i en tynn stråle.
- Majonesen tykner etterhvert som du har i oljen, så mengden olje som trengs kan variere litt. Blir det for tykt “redder” du det med å ha i en teskje vann.
- Smaksett med ytterligere litt salt og pepper om ønskelig.
Flere oppskrifter
-
Tahinidressing med gressløk
Nydelig vegansk salatdressing som du lager på 1-2-3!
-
Tomatdipp til tapas
Modne tomater + gammelt brød = en skikkelig god match!
-
Tre typer hummus
med samme grunnoppskrift.
6 thoughts on “Chilimajones”
Leave a Reply
Kan denne fryses?
Jeg vil anta det, vanligvis går det veldig fint å fryse sauser med mye fett i. Men jeg kan ikke love noe, for jeg har ikke prøvd selv.
Jeg prøvde å lage denne, men med havremelk i stedet for soyamelk. Det gikk ikke veldig bra. Det ble mer en tynn dressing enn tykk majones (selv om den var god på smak). Sikkert et dumt spørsmål, men er det soyaen som gjør at den blir tykk? Har du i såfall annet tips dersom man ikke tåler soya?
Det er soyamelken ja, dessverre. Vet ikke om noen andre plantemelker som fungerer, men du kan prøve med aquafaba (kikertlake) 🙂 Da trenger du ca samme mengde.
Hvor lenge holder denne seg?
Står fint et par uker i kjøleskapet 🙂