Raita
Herlig yoghurtdip med mynte og chili.
Raita passer utmerket til indiske gryteretter eller kun som en enkel saus til papadums eller nan.
Vegansk raita
Ingredients
- 1 agurk
- 1 ts teskje salt
- 4 stilker mynte
- 0,5 grønn chili kan sløyfes om du ikke liker det så sterkt
- 2,5 dl soyayoghurt naturell eller annen vegansk yoghurt
Instructions
- Skrell agurken. Riv innmaten på et grovt rivjern.
- Pakk ren revne agurken inn i en ren kjøkkenklut og press ut vann forsiktig. Legg det deretter på en tallerken og hell over saltet – det vil også skille ut en del vann.
- Grovhakk mynte, finhakk chili.
- Bland sammen mynte, chili og soyayoghurt i en bolle. Smak eventuelt til med mer mynte.
- Vend inn agurken til slutt. Sett kaldt fram til servering.
Flere oppskrifter
-
Aloo gobi
Dette er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, mye fordi poteter og blomkål er blant de beste råvarene jeg vet om.
-
Spinatkorma
Denne oppskriften ramlet inn i hodet mitt i fjor sommer da jeg hadde shoppestopp på mat for første gang. Det var så godt som tomt for ferske grønnsaker i kjøleskapet (og kjøkkenhagen). Litt ulik løk og en halv pose frossen spinat var alt jeg fant.
-
Nektarinchutney
Nydelig til indisk mat – og du kan bruke oppskriften med både nektarin, fersken og plomme.