Raita

Raita

Herlig yoghurtdip med mynte og chili. 

Raita passer utmerket til indiske gryteretter eller kun som en enkel saus til papadums eller nan.

Vegansk raita

Prep Time 15 minutes
Total Time 15 minutes
Course Dipp
Cuisine indisk

Ingredients
  

  • 1 agurk
  • 1 ts teskje salt
  • 4 stilker mynte
  • 0,5 grønn chili kan sløyfes om du ikke liker det så sterkt
  • 2,5 dl soyayoghurt naturell eller annen vegansk yoghurt

Instructions
 

  • Skrell agurken. Riv innmaten på et grovt rivjern.
  • Pakk ren revne agurken inn i en ren kjøkkenklut og press ut vann forsiktig. Legg det deretter på en tallerken og hell over saltet – det vil også skille ut en del vann.
  • Grovhakk mynte, finhakk chili.
  • Bland sammen mynte, chili og soyayoghurt i en bolle. Smak eventuelt til med mer mynte.
  • Vend inn agurken til slutt. Sett kaldt fram til servering.
Keyword agurk

Flere oppskrifter

  • Aloo gobi

    Aloo gobi

    Dette er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, mye fordi poteter og blomkål er blant de beste råvarene jeg vet om.

  • Spinatkorma

    Spinatkorma

    Denne oppskriften ramlet inn i hodet mitt i fjor sommer da jeg hadde shoppestopp på mat for første gang. Det var så godt som tomt for ferske grønnsaker i kjøleskapet (og kjøkkenhagen). Litt ulik løk og en halv pose frossen spinat var alt jeg fant. 

  • Nektarinchutney

    Nektarinchutney

    Nydelig til indisk mat – og du kan bruke oppskriften med både nektarin, fersken og plomme.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating