Pico de gallo

Pico de gallo

Nydelig tomatsalat som passer utmerket til meksikanske retter. 

Server pico de gallo med alt som kommer fra Mexico! I taco, ved siden av burritos og enchiladas, eller sammen med litt grønn salat ved siden av en quesadilla eller chimichanga.

Du kan også improvisere med å tilsette flere grønnsaker, både avokado (eller er det en frukt?), agurk, squash og vårløk er kjempegodt i pico de gallo.

Pico de gallo

Prep Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Course Dipp, tilbehør
Cuisine meksikansk
Servings 1 skål

Ingredients
  

  • 3 godt modne plommetomater
  • 1 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 4 stilker koriander
  • 1 jalapeño
  • 0,5 lime
  • litt salt

Instructions
 

  • Skjær tomatene i små terninger. Finhakk sjalottløk, hvitløk, koriander og jalapeñoen.
  • Bland disse sammen i en bolle. Press i saften fra limen og smak til med salt.
  • Server!

Notes

Tips: Pico de gallo holder seg godt noen dager i kjøleskapet om den dekkes til. Faktisk er den best på dag nummer to da smakene har fått satt seg skikkelig.
Keyword småtomater, tacotilbehør

Flere oppskrifter

  • Vegansk taco

    Vegansk taco

    Masse gode tacovarianter, med alt du kan ønske deg av tilbehør, helt vegansk!

  • Burritobowl

    Burritobowl

    Nydelig meksikansk-inspirert middag med krydret ris, bønnestuing, cashewkrem og guacamole.

  • Meksikansk ris

    Meksikansk ris

    I sommer var jeg på Månefestivalen og testa ut maten, og la ut meningene mine på Instagram. Jeg fikk veldig mange spørsmål om noe så detaljert som risen til Los Tacos, som alle syntes så fristende ut (og ja, den smaker godt!).



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating