Pico de gallo

Pico de gallo

Nydelig tomatsalat som passer utmerket til meksikanske retter. 

Server pico de gallo med alt som kommer fra Mexico! I taco, ved siden av burritos og enchiladas, eller sammen med litt grønn salat ved siden av en quesadilla eller chimichanga.

Du kan også improvisere med å tilsette flere grønnsaker, både avokado (eller er det en frukt?), agurk, squash og vårløk er kjempegodt i pico de gallo.

Pico de gallo

Prep Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Course Dipp, tilbehør
Cuisine meksikansk
Servings 1 skål

Ingredients
  

  • 3 godt modne plommetomater
  • 1 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 4 stilker koriander
  • 1 jalapeño
  • 0,5 lime
  • litt salt

Instructions
 

  • Skjær tomatene i små terninger. Finhakk sjalottløk, hvitløk, koriander og jalapeñoen.
  • Bland disse sammen i en bolle. Press i saften fra limen og smak til med salt.
  • Server!

Notes

Tips: Pico de gallo holder seg godt noen dager i kjøleskapet om den dekkes til. Faktisk er den best på dag nummer to da smakene har fått satt seg skikkelig.
Keyword småtomater, tacotilbehør

Flere oppskrifter

  • Gresskartaco

    Gresskartaco

    Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.

  • Maisbrød

    Maisbrød

    Lettlaget og smaksrikt brød, som passer like godt med margarin eller kremost på, som tilbehør til meksikanske gryteretter.

  • Vegansk taco

    Vegansk taco

    Masse gode tacovarianter, med alt du kan ønske deg av tilbehør, helt vegansk!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating