Snittebønnestuing

Snittebønnestuing

Kjempegodt tilbehør til julemiddagen(e).

Snittebønnestuing var en av min fantastiske mormor sine signaturoppskrifter. Når det kom til mormor sin mat, så var alltid den gjengående “hemmeligheten” at hun har i mer av det gode. I snittebønnestuing var løsningen hennes fløte istedenfor melk, noe jeg etter et par forsøk fant ut på egenhånd. For å få best mulig resultat er det også viktig å passe på å koke sausen helt tykk, den skal nesten ha grøtkonsistens før snittebønnene vendes inn.

Jeg pleier å bruke salte snittebønner fra frysedisken, dersom du kun får tak i ferske kan du koke de i godt med vann.

Snittebønnestuing

Tradisjonelt og supergodt tilbehør som du relativt lett lager selv.
Cook Time 30 minutes
Bløtlegging (minst) 5 hours
Total Time 5 hours 30 minutes
Course tilbehør
Cuisine norsk

Ingredients
  

  • 500 gram salte snittebønner
  • 2 ss vegansk margarin
  • 3 ss hvetemel
  • 2,5 dl matfløte av soya
  • litt usøtet plantemelk
  • eventuelt litt salt

Instructions
 

  • Bløtlegg snittebønnene i godt med vann i 4-5 timer, eller over natten. Sil av vannet og kok snittebønnene møre i nytt vann.
  • Smelt margarin på medium varme i en gryte og visp inn hvetemelet. Visp inn fløten, og spe med melk til du har en veldig tyktflytende saus, helt på grensen til grøt. Vend inn snittebønnene, og smak eventuelt til med salt. Server snittebønnestuingen rykende varm.
Keyword jul

Flere oppskrifter

  • Vegansk risgrøt

    Vegansk risgrøt

    “Unødvendig med en oppskrift på risengrynsgrøt i en matblogg”, tenker du kanskje, men denne oppskriften har det altså tatt litt prøving og feiling å finne fram til. Det er melken det handler om.

  • Kremet jordskokksuppe

    Kremet jordskokksuppe

    En fyldig og smaksrik suppe, som passer godt på de dagene du skal imponere litt ekstra.

  • Nøttestek fra Bellies

    Nøttestek fra Bellies

    Øystein Lunde Ohna er innehaver på Bellies, og mannen som for ca. 10 år siden komponerte den originale nøttestekoppskriften som blant annet har gjort stor suksess her på bloggen.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating