Snittebønnestuing
Kjempegodt tilbehør til julemiddagen(e).
Snittebønnestuing var en av min fantastiske mormor sine signaturoppskrifter. Når det kom til mormor sin mat, så var alltid den gjengående “hemmeligheten” at hun har i mer av det gode. I snittebønnestuing var løsningen hennes fløte istedenfor melk, noe jeg etter et par forsøk fant ut på egenhånd. For å få best mulig resultat er det også viktig å passe på å koke sausen helt tykk, den skal nesten ha grøtkonsistens før snittebønnene vendes inn.
Jeg pleier å bruke salte snittebønner fra frysedisken, dersom du kun får tak i ferske kan du koke de i godt med vann.
Snittebønnestuing
Ingredients
- 500 gram salte snittebønner
- 2 ss vegansk margarin
- 3 ss hvetemel
- 2,5 dl matfløte av soya
- litt usøtet plantemelk
- eventuelt litt salt
Instructions
- Bløtlegg snittebønnene i godt med vann i 4-5 timer, eller over natten. Sil av vannet og kok snittebønnene møre i nytt vann.
- Smelt margarin på medium varme i en gryte og visp inn hvetemelet. Visp inn fløten, og spe med melk til du har en veldig tyktflytende saus, helt på grensen til grøt. Vend inn snittebønnene, og smak eventuelt til med salt. Server snittebønnestuingen rykende varm.
Flere oppskrifter
-
Nøttestek fra Bellies
Øystein Lunde Ohna er innehaver på Bellies, og mannen som for ca. 10 år siden komponerte den originale nøttestekoppskriften som blant annet har gjort stor suksess her på bloggen.
-
Potetstappe med masse hvitløk
Potetstappe er kanskje min favoritt blant potetrettene, og det sier ikke rent lite! Jeg elsker jo poteter, og kunne ha spist det til alle måltider. Pommes frites, fløtegratinerte, bakt i ovn, stekt i panne, stekt som rösti… Mulighetene er mange, og smaken blir jo god…
-
Vegisterkaker
Mmm – nydelige, stekte veganske “medisterkaker” med sellerirot, blomkål og ris!