Go Back

Snittebønnestuing

Tradisjonelt og supergodt tilbehør som du relativt lett lager selv.
Cook Time 30 minutes
Bløtlegging (minst) 5 hours
Total Time 5 hours 30 minutes
Course tilbehør
Cuisine norsk

Ingredients
  

  • 500 gram salte snittebønner
  • 2 ss vegansk margarin
  • 3 ss hvetemel
  • 2,5 dl matfløte av soya
  • litt usøtet plantemelk
  • eventuelt litt salt

Instructions
 

  • Bløtlegg snittebønnene i godt med vann i 4-5 timer, eller over natten. Sil av vannet og kok snittebønnene møre i nytt vann.
  • Smelt margarin på medium varme i en gryte og visp inn hvetemelet. Visp inn fløten, og spe med melk til du har en veldig tyktflytende saus, helt på grensen til grøt. Vend inn snittebønnene, og smak eventuelt til med salt. Server snittebønnestuingen rykende varm.
Keyword jul