Gresskarcurry

Gresskarcurry

Indisk festrett med gresskar i en helt nydelig, kremet saus. 

Denne retten er som curryene du får servert på skikkelig gode indiske restauranter. Store, møre gresskarbiter i en utrolig smakfull saus, passer ekstra godt om du serverer med litt ris til.

Hemmeligheten? Min venninne Annika fant ut at hun skulle komme to timer for sent på middag, og hadde ikke batteri på mobilen til å si fra.

En halvtime etter at hun skulle vært der var retten klar, en halvtime etter begynte den å koke seg tørr. Jeg spedde på med resten av kokosmelken, men likevel så det ut til å ikke være nok, så jeg fortet meg å lage litt fløte av det jeg hadde – pinjekjerner og vann.

Da den siste fløteskvetten hadde blandet seg godt inn i sausen ringte det på døra, og jeg kan love dere at curryen va mye bedre enn da jeg hadde smakt den til halvannen time tidligere!

Indisk gresskarcurry

Indisk festrett med gresskar i en helt nydelig, kremet saus. 
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 15 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 0,5 flaskegresskar/butternut squash
  • 2 vårløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 4 tomater
  • 2 ss olje
  • 1 ts chiliflak eller chilipulver
  • 1 ts tørket ingefær
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts spisskummen
  • 0,5 ts korianderfrø
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 1 ts bukkehornkløver
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 4 dl kokosmelk
  • 3 ss pinjekjerner
  • 0,5 dl vann
  • 4 stilker koriander til servering
  • eventuelt ris til servering

Instructions
 

  • Rens gresskaret og skjær det i terninger med lengde på cirka 1,5 centimeter.
  • Skjær vårløk i ringer, finhakk hvitløk. Skjær tomatene i terninger, kast det harde stilkfestet.
  • Varm opp oljen i en gryte. Ha i gresskar, vårløk, hvitløk og tomater og la det surre til gresskarbitene begynner å bli gylne. Rør noen ganger slik at alt blir like mye stekt.
  • Ha i chiliflak, ingefær, garam masala, spisskummen, korianderfrø, gurkemeie, bukkehornkløver, salt og sukker og la det surre i noen minutter til.
  • Hell i halvparten av kokosmelken og la det koke til det nesten er tørt. Spe med resten av kokosmelken og la det koke videre.
  • Kjør pinjekjerner og vann i en food processor eller blender til du har en helt jevn væske. Hell over i gryten og rør forsiktig rundt.
  • La det småkoke litt lenger, smak eventuelt til med mer krydder. Server med frisk koriander og gjerne litt ris.
Keyword curry, gresskar, gryterett

Godt tilbehør

  • Nektarinchutney

    Nektarinchutney

    Nydelig til indisk mat – og du kan bruke oppskriften med både nektarin, fersken og plomme.

  • Plommechutney

    Plommechutney

    Dette er en knallgod saus som passer perfekt til omtrent alt av indisk mat. 

  • Hvitløksnaan

    Hvitløksnaan

    Nydelige veganske indiske brød med masse hvitløk og koriander. 



13 thoughts on “Gresskarcurry”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating