Ripsgrøt

Ripsgrøt

Kjempegod tradisjonsdessert. 

Ripsgrøt

Nydelig retrodessert som smaker ekstra godt med litt søtet melk.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Avkjøling 30 minutes
Total Time 50 minutes
Course Dessert
Cuisine norsk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 3,5 dl rips
  • 0,5 dl sukker
  • 2 dl vann
  • 2 ss potetmel

Instructions
 

  • Rens ripsbærene og ha dem i en gryte. Ha i sukker og halvparten av vannet og kok opp.
  • La det småkoke i fem minutter.
  • Rør sammen resten av vannet med potetmelet og hell blandingen over i den kokende ripsen i en tynn stråle.
  • La det hele småkoke ett minutt til, du merker nå at det vil tykne en del.
  • Hell over i en serveringsskål og sett til avkjøling.
  • Tips: Ripsgrøt smaker kjempegodt med litt søta plantemelk og kanskje et lite dryss sukker.
Keyword dessertgrøt, grøt, rips

Flere oppskrifter

  • Rabarbrasmuldrepai

    Rabarbrasmuldrepai

    Nydelig smuldrepai med rabarbra, nøtter og havregryn.


  • Snickersmilkshake

    Snickersmilkshake

    En fest av en dessertmilkshake med peanøtter, karamell og sjokolade. 


  • Ripsgrøt

    Ripsgrøt

    Kjempegod tradisjonsdessert.  Flere oppskrifter




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating