Go Back
Print
Recipe Image
Instruction Images
Smaller
Normal
Larger
Ripsgrøt
Nydelig retrodessert som smaker ekstra godt med litt søtet melk.
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
10
minutes
mins
Cook Time
10
minutes
mins
Avkjøling
30
minutes
mins
Total Time
50
minutes
mins
Course
Dessert
Cuisine
norsk
Servings
2
porsjoner
Ingredients
3,5
dl
rips
0,5
dl
sukker
2
dl
vann
2
ss
potetmel
Instructions
Rens ripsbærene og ha dem i en gryte. Ha i sukker og halvparten av vannet og kok opp.
La det småkoke i fem minutter.
Rør sammen resten av vannet med potetmelet og hell blandingen over i den kokende ripsen i en tynn stråle.
La det hele småkoke ett minutt til, du merker nå at det vil tykne en del.
Hell over i en serveringsskål og sett til avkjøling.
Tips: Ripsgrøt smaker kjempegodt med litt søta plantemelk og kanskje et lite dryss sukker.
Keyword
dessertgrøt, grøt, rips