Panna cotta med rips

Panna cotta med rips

Sursøt fløtepudding som vi stivner med agarflak. 

Rips er fantastiske bær! Her har vi brukt dem i en nydelig fløtepudding, dette er en dessert du kan servere til fest.

Panna cotta med rips

Nydelig vegansk dessert med ripsbær.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Avkjøling 30 minutes
Total Time 50 minutes
Course Dessert
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 dl rips pluss eventuelt ekstra til pynt
  • 2 ss sukker
  • 2 ss agarflak
  • 3 dl vegansk fløte

Instructions
 

  • Rens bærene og ha dem i en gryte. Rør inn sukker. Sett på varmen og når du merker det begynner å bli varmt så har du i agarflak og fløte.
  • La blandingen koke opp mens du visper jevnlig. Etterhvert vil det begynne å tykne. La det koke slik i 5-10 minutter til all agaren er løst opp.
  • Sil blandingen over i porsjonsformer. Avkjøl fram til servering, panna cotta trenger cirka en halvtime i formen for å stivne helt.
  • Pynt eventuelt med noen friske ripsbær før servering.
Keyword panna cotta, rips

Flere oppskrifter

  • Ripskake

    Ripskake

    Lettvint kake der rips vendes inn i en sukkerbunn med hvetemel og mandelmel. Du kan bruke både ferske og frosne bær her.

  • Tips med rips

    Tips med rips

    Det er om lag to millioner ripsbusker i Norge, og nå er de søtsure bærene i høysesong. Her er masse godt du kan lage med dem – både til å spise med en gang, og til å oppbevare til utover høsten.

  • Ripssalsa

    Ripssalsa

    Ripsbær til taco – tenk det! Under mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer, plukket jeg en del ripsbær.



2 thoughts on “Panna cotta med rips”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating