Rabarbrasuppe

Rabarbrasuppe

Sommerfavoritt som smaker best iskald. 

Rabarbrasuppe

Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course Dessert
Cuisine norsk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 300 g rabarbra
  • 1 vaniljestang
  • 1 l vann
  • 200 g sukker
  • 1,5 ss potetmel

Instructions
 

  • Skjær rabarbraen i biter på 1-2 centimeter. Kast bladene og det harde stilkfestet.
  • For en lysere suppe kan du skrelle rabarbraen også.
  • Ha rabarbraen i en gryte. Snitt vaniljestangen på langs og skrap innholdet over i gryten. Ha i ni desiliter av vannet samt sukkeret og kok opp.
  • La det koke i 5-10 minutter til rabarbraen begynner å gå i oppløsning.
  • Rør sammen potetmelet og resten av vannet og hell over i gryten i en tynn stråle mens du rører. La suppen koke opp igjen, nå vil den tykne litt.
  • Avkjøl suppen helt i kjøleskap før servering.

Notes

Tips: Rabarbrasuppe smaker godt med litt krem, is eller yoghurt, og gjerne et lite dryss kanel.
Keyword rabarbra, rabarbrasuppe

Flere oppskrifter

  • Rabarbrasmuldrepai

    Rabarbrasmuldrepai

    Nydelig smuldrepai med rabarbra, nøtter og havregryn.

    Les mer

  • Bananbrød med rabarbra

    Bananbrød med rabarbra

    Godt modne bananer er kanskje verdens beste ingrediens til å bake med. Utenom sjokolade kanskje. Moser du dem sammen byr de både på sødme og saftighet til baksten, og på den måten kan de erstatte både sukker og egg. I dette bananbrødet har jeg i…

    Les mer

  • Rabarbrasyltetøy

    Rabarbrasyltetøy

    Godt på brødskiven, på vafler og på pannekaker.

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating