June 19, 2013
Rabarbrasuppe

Sommerfavoritt som smaker best iskald.

Rabarbrasuppe
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
Course Dessert
Cuisine norsk
Servings 4 porsjoner
Ingredients
- 300 g rabarbra
- 1 vaniljestang
- 1 l vann
- 200 g sukker
- 1,5 ss potetmel
Instructions
- Skjær rabarbraen i biter på 1-2 centimeter. Kast bladene og det harde stilkfestet.
- For en lysere suppe kan du skrelle rabarbraen også.
- Ha rabarbraen i en gryte. Snitt vaniljestangen på langs og skrap innholdet over i gryten. Ha i ni desiliter av vannet samt sukkeret og kok opp.
- La det koke i 5-10 minutter til rabarbraen begynner å gå i oppløsning.
- Rør sammen potetmelet og resten av vannet og hell over i gryten i en tynn stråle mens du rører. La suppen koke opp igjen, nå vil den tykne litt.
- Avkjøl suppen helt i kjøleskap før servering.
Notes
Tips: Rabarbrasuppe smaker godt med litt krem, is eller yoghurt, og gjerne et lite dryss kanel.
Keyword rabarbra, rabarbrasuppe
Flere oppskrifter
-
Rabarbrasmuldrepai
Nydelig smuldrepai med rabarbra, nøtter og havregryn.
-
Bananbrød med rabarbra
Godt modne bananer er kanskje verdens beste ingrediens til å bake med. Utenom sjokolade kanskje. Moser du dem sammen byr de både på sødme og saftighet til baksten, og på den måten kan de erstatte både sukker og egg. I dette bananbrødet har jeg i…
-
Rabarbrasyltetøy
Godt på brødskiven, på vafler og på pannekaker.
Author: Mari Hult