Vindaloo

Spicy og godt med erter og poteter.
Etter å ha sautert løk, ingefær, chili og hvitløk, tilsettes poteter for å absorbere krydderne før knuste tomater og tomatpuré legges til for å skape en fyldig saus. Etter å ha kokt til potetene er møre, er det bare å tilsette ertene og la retten putre videre til smakene har satt seg. Server med ris, frisk koriander og/eller naan for en litt flottere måltidsopplevelse.

Vindaloo
Ingredients
- 1 ts spisskummen
- 1 ts gurkemeie
- 2 ts garam masala
- 0,5 ts kanel
- 2 ts sennepsfrø
- 1 ts malt koriander
- 1 ts sukker
- 3 ss hvitvinseddik
- 2 cm ingefær
- 2 sjalottløk eller annen liten løk
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 4 kashmirichili kan erstattes av 1-2 vanlige røde chilier, styrke etter smak
- 2 store poteter
- olje til steking
- 6 dl knuste eller hakkede tomater (innholdet fra halvannen boks/kartong)
- 1 ss tomatpuré
- 150 g erter
- salt
- pepper
Instructions
- Har du tenkt å servere retten med ris, er det greit å gjøre den klar slik at den kan starte å koke samtidig som du steker potetene.
- Rør sammen spisskummin, gurkemeie, garam masala, kanel, sennepsfrø, koriander, sukker og hvitvinseddik i en bolle. Bruk morter om du har og mos det hele godt sammen.
- Finhakk sjalottløk, riv ingefær og hvitløk og skjær chili i små biter.
- Skrell potetene og skjær dem i små terninger.
- Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne. Ha i ingefær, sjalottløk, hvitløk og chili og surr i noen minutter til løken har blitt blank.
- Ha i potetbiter og vend dem sammen med løken. Ha i krydderblandingen og rør det hele sammen. Tilsett deretter tomater og tomatpuré, eventuelt litt vann om det blir for tørt.
- La det hele koke opp, ha på lokket og la det småkoke til potetbitene er møre. Dette tar cirka 15 minutter, avhengig av størrelse. Ha i ertene og smak sausen til med salt og pepper.
- La retten stå og godgjøre seg under lokk på svak varme mens du gjør klar tilbehøret.
- Vindaloo smaker kjempegodt med ris, frisk koriander og naan.
Flere oppskrifter
-
Indisk aubergine
Aubergine er en av mine absolutte favorittgrønnsaker når det kommer til konsistens. Ulike typer konsistens, faktisk. Ovnsbakt med litt olje kan den bli skikkelig saftig å tygge på – men står den i ovnen litt for lenge kan den plutselig bli myk og brukes som…
-
Grønnsaker i brun curry
Grønnsaker i “brun” curry ble til da jeg verken hadde currypaste eller ingredienser til å lage det i kjøleskapet… Det er nemlig slik at de fleste ingrediensene i currypaste også finnes i tørka variant i krydderskapet, og det er også mulig å droppe en eller…
-
Søtpotet tikka masala
Superdigg indisk middag med ovnsbakt søtpotet og aubergine i en nydelig kremet og krydret saus. Smaker godt med ris og raita til.