Go Back

Vindaloo

Vegansk vindaloo-variant som du lager på en halvtime.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ts garam masala
  • 0,5 ts kanel
  • 2 ts sennepsfrø
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts sukker
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 2 cm ingefær
  • 2 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 4 kashmirichili kan erstattes av 1-2 vanlige røde chilier, styrke etter smak
  • 2 store poteter
  • olje til steking
  • 6 dl knuste eller hakkede tomater (innholdet fra halvannen boks/kartong)
  • 1 ss tomatpuré
  • 150 g erter
  • salt
  • pepper

Instructions
 

  • Har du tenkt å servere retten med ris, er det greit å gjøre den klar slik at den kan starte å koke samtidig som du steker potetene.
  • Rør sammen spisskummin, gurkemeie, garam masala, kanel, sennepsfrø, koriander, sukker og hvitvinseddik i en bolle. Bruk morter om du har og mos det hele godt sammen.
  • Finhakk sjalottløk, riv ingefær og hvitløk og skjær chili i små biter.
  • Skrell potetene og skjær dem i små terninger.
  • Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne. Ha i ingefær, sjalottløk, hvitløk og chili og surr i noen minutter til løken har blitt blank.
  • Ha i potetbiter og vend dem sammen med løken.  Ha i krydderblandingen og rør det hele sammen. Tilsett deretter tomater og tomatpuré, eventuelt litt vann om det blir for tørt.
  • La det hele koke opp, ha på lokket og la det småkoke til potetbitene er møre. Dette tar cirka 15 minutter, avhengig av størrelse. Ha i ertene og smak sausen til med salt og pepper.
  • La retten stå og godgjøre seg under lokk på svak varme mens du gjør klar tilbehøret.
  • Vindaloo smaker kjempegodt med ris, frisk koriander og naan.
Keyword erter, poteter, vindaloo