Har du tenkt å servere retten med ris, er det greit å gjøre den klar slik at den kan starte å koke samtidig som du steker potetene.
Rør sammen spisskummin, gurkemeie, garam masala, kanel, sennepsfrø, koriander, sukker og hvitvinseddik i en bolle. Bruk morter om du har og mos det hele godt sammen.
Finhakk sjalottløk, riv ingefær og hvitløk og skjær chili i små biter.
Skrell potetene og skjær dem i små terninger.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne. Ha i ingefær, sjalottløk, hvitløk og chili og surr i noen minutter til løken har blitt blank.
Ha i potetbiter og vend dem sammen med løken. Ha i krydderblandingen og rør det hele sammen. Tilsett deretter tomater og tomatpuré, eventuelt litt vann om det blir for tørt.
La det hele koke opp, ha på lokket og la det småkoke til potetbitene er møre. Dette tar cirka 15 minutter, avhengig av størrelse. Ha i ertene og smak sausen til med salt og pepper.
La retten stå og godgjøre seg under lokk på svak varme mens du gjør klar tilbehøret.
Vindaloo smaker kjempegodt med ris, frisk koriander og naan.