Chocolate pot de crème
Fransk favoritt helt uten egg og meieriprodukter.
Pot de crème er en fransk dessert som er en løs vaniljepudding, nesten på grensen til mousse, som serveres i små porselenskopper.
Pot de crème lages vanligvis med egg, eggeplommer, fløte, melk og en smak, ofte vanilje eller sjokolade, men her på vegetarbloggen er vi ikke så glade i verken egg eller meieriprodukter, så her tar vi en mye enklere variant.
For deg som ikke liker kokosmelk så kan jeg trøste med at du ikke kjenner smaken i retten i det hele tatt. Selv har jeg tatt i noen dråper appelsinekstrakt, men dette kan byttes ut om du ikke er så glad i appelsin. Prøv med kirsebær, vanile, nøtter.. eller enkelt og greit mer sjokolade.
Chocolate pot de crème
Ingredients
- 150 g veganske sjokoladeknapper eventuelt finhakket sjokolade
- 2 ss agavesirup
- noen dråper appelsinekstrakt
- 3 dl kokosmelk
Instructions
- Finn fram 8 espressokopper eller andre små kopper/skåler.
- Ha sjokoladeknapper, agavesirup og appelsinekstrakt i en kjøkkenmaskin/blender. Dersom den ikke er helt tett er det greit å ha klar et rent kjøkkenhåndkle som du kan legge rundt kanten (det kommer til å sprute).
- Kok forsiktig opp kokosmelken. Med en gang du koker tar du den av platen og heller den over i kjøkkenmaskinen. Ta på maskinen og la det kjøre til du har en jevn væske – dette går veldig kjapt.
- Hell forsiktig over i koppene og sett kaldt. Etter 4-5 timer er desserten klar til å serveres.
Flere oppskrifter
-
Sticky toffee pudding
Klissete og knallgod karamellkake helt uten egg og melk.
-
Luftig sjokolademousse med to ingredienser
Dette her er virkelig en «go to»-dessertoppskrift for min del. Den fungerer nesten med alle allergier, den er sååå enkel å lage og smaker skikkelig godt! Det eneste du trenger er en plantefløte til visping, og en melkefri sjokolade.
-
Vegansk karamellpudding
Nydelig tradisjonsdessert helt uten egg og fløte.