Saftige brownies

Kjempeenkle og kjempegode brownies uten egg.
Veganske brownies er et kapittel som aldri helt blir ferdigskrevet. Er det ikke det ene, så er det det andre. Jeg kjenner knapt en veganer som ikke har kastet langpanne etter langpanne med klissete og smakløs kakedeig i jakten på perfekte brownies.
Selv har jeg funnet en favoritt med kokosolje og linfrø, men den må oppbevares i kjøleskap, og rakner litt i romtemperatur. Jeg har også med stor suksess bakt brownies med bønner, som ingen har noen å utsette på, men som folk blir skeptiske til i etterkant når de hører om ingrediensene.
Denne oppskriften er derfor one in a million, i alle fall føles det slik. For den krever ingen triks, ingrediensene er noe alle veganere har i hus til vanlig. Kaken skremmer ikke vekk skeptikere, og den smelter ikke i romtemperatur. Du baker den på under en time, og den holder seg fint i kjøleskapet i en uke etterpå.
Triks? Ingen. Absolutt ingen. Men ikke takk meg, takk den fantastiske forfatteren av Vegan Junk Food, og takk min venninne Cathrine for å oversette den til norske mål. Jeg har redusert saltbruken litt, samt økt på litt med sjokolade – ellers er oppskriften helt den samme.

Veganske brownies
Ingredients
- 1,8 dl soyamelk
- 1 ss eplecidereddik
- 1,8 dl solsikkeolje
- 4 dl sukker
- 5 dl hvetemel
- 1,2 dl kakaopulver
- 1 ts natron
- 1 ts vaniljesukker
- 0,5 ts salt
- 200 g vegansk sjokolade
- eventuelt valnøtter
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en ildfast form på cirka 20*30 centimeter med bakepapir.
- Visp sammen soyamelk og eddik i en liten bolle. La det stå i et par minutter, ha deretter i olje og sukker.
- I en større bolle siler du hvetemel, kakaopulver, natron, vaniljesukker og salt. Visp raskt i de våte ingrediensene.
- Finhakk sjokoladen og vend denne forsiktig inn til slutt. Bruker du valnøtter også har du disse i samtidig.
- Ha røren over i formen, glatt den til på toppen.
- Stek i cirka 35 minutter. Trepinnetesten er no go her, for kaken skal ikke være helt gjennomstekt.
- Avkjøl kaken i kjøleskap. Skjær opp i biter før servering, dryss eventuelt litt melis over.
Notes
Flere oppskrifter
-
Ostekakebrownies
Altsåååå ostekakebrownies! Disse laget jeg første gang til en feiring på jobb. Litt i full fart uten oppskrift. La ut en liten story på Instagram på dem, og vips, 100+ meldinger av folk som trengte oppskrift. Gøy når det jeg gjør er populært, men litt…
-
Sjokoladekake uten steking
Luftig og skikkelig smaksrik kake som ikke trenger stekeovn. Bruker du glutenfritt havremel blir kaken glutenfri.
25 thoughts on “Saftige brownies”
Leave a Reply to Mari Hult Cancel reply
Veldig bra oppskrift, men du har glemt å nevne sukker lengre ned i oppskriften
Det står jo der sammen med oljen
Må det være soyamelk, eller kan jeg bruke havre?
Jeg har aldri prøvd med en annen type melk, men vil anta at det går bra
Jeg tror det er viktig å bruke soyamelk, siden den reagerer på eddiken og blir som kulturmelk! Det skaper en bakteriekultur som er viktig for smaken og luftigheten, og det er derfor man har i eddik når man ikke baker med egg:) Men jeg kan ikke kjemien bak dette, så om dere lurer på det bør dere spørre noen andre
Er det en grunn til at det er mindre melk i denne oppskriften vs. Cathrine sin? Synes røren ble litt tykk. Men håper smaken blir bea for det
Jeg synes den ble bedre slik
Skjønner
Den ble kjempegod!!
Hello, can you translate this delicious looking brownie recipe to English for me?
Thank you
Hei
Lurte bare på hvilken soyamelk du bruker i denne oppskriften?
Og er det kakaopulver som i sånn rett i koppen kakao du mener?
Eller bakekakao?
Bakekakao
Jeg pleier å bruke alpro sin blå i bakst, men det fungerer også greit med den uten sukker. Eller andre merker da
Det fungerer helt fint med feks havremelk
Jeg synes dette er den beste oppskriften jeg har prøvd og jeg synes kaken er best dagen etter. Kan fryses og «spises rett fra fryseren»
Herlig! Takk for kommentar og veldig gode innspill
Hei. Er det mulig å nytte ut eplecidereddik med hvitvinseddik?
Jeoo
Disse ble kjempe gode!
Mmmmm
Den beste brownies jeg har laget:)
Så hyggelig å høre!!
Er steketiden den samme om man dobler røren?
Hilsen novise innen bakekunsten
Njaaa det er litt tricky med brownies. Kanskje bitte litt lenger steketid, kommer an på hvor stor form du har. Sorry at jeg ikke har et bedre svar :/
Den er kjempegod vi bruker den i bursdager på hjemmekamper hjemme bare for å kose oss
Så koselig å høre!!