Saftige brownies

Saftige brownies

Kjempeenkle og kjempegode brownies uten egg. 

Veganske brownies er et kapittel som aldri helt blir ferdigskrevet. Er det ikke det ene, så er det det andre. Jeg kjenner knapt en veganer som ikke har kastet langpanne etter langpanne med klissete og smakløs kakedeig i jakten på perfekte brownies.

Selv har jeg funnet en favoritt med kokosolje og linfrø, men den må oppbevares i kjøleskap, og rakner litt i romtemperatur. Jeg har også med stor suksess bakt brownies med bønner, som ingen har noen å utsette på, men som folk blir skeptiske til i etterkant når de hører om ingrediensene.

Denne oppskriften er derfor one in a million, i alle fall føles det slik. For den krever ingen triks, ingrediensene er noe alle veganere har i hus til vanlig. Kaken skremmer ikke vekk skeptikere, og den smelter ikke i romtemperatur. Du baker den på under en time, og den holder seg fint i kjøleskapet i en uke etterpå.

Triks? Ingen. Absolutt ingen. Men ikke takk meg, takk den fantastiske forfatteren av Vegan Junk Food, og takk min venninne Cathrine for å oversette den til norske mål. Jeg har redusert saltbruken litt, samt økt på litt med sjokolade – ellers er oppskriften helt den samme.

Veganske brownies

Knallgode og saftige brownies helt uten egg og melk.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 50 minutes
Course bakst
Cuisine amerikansk
Servings 1 liten langpanne

Ingredients
  

  • 1,8 dl soyamelk
  • 1 ss eplecidereddik
  • 1,8 dl solsikkeolje
  • 4 dl sukker
  • 5 dl hvetemel
  • 1,2 dl kakaopulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts salt
  • 200 g vegansk sjokolade
  • eventuelt valnøtter

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en ildfast form på cirka 20*30 centimeter med bakepapir.
  • Visp sammen soyamelk og eddik i en liten bolle. La det stå i et par minutter, ha deretter i olje og sukker.
  • I en større bolle siler du  hvetemel, kakaopulver, natron, vaniljesukker og salt. Visp raskt i de våte ingrediensene.
  • Finhakk sjokoladen og vend denne forsiktig inn til slutt. Bruker du valnøtter også har du disse i samtidig.
  • Ha røren over i formen, glatt den til på toppen.
  • Stek i cirka 35 minutter. Trepinnetesten er no go her, for kaken skal ikke være helt gjennomstekt.
  • Avkjøl kaken i kjøleskap. Skjær opp i biter før servering, dryss eventuelt litt melis over.

Notes

Tips: Brownies smaker godt med pisket havrekrem eller vaniljeis av soya.
Keyword brownies

Flere oppskrifter

  • Vegansk eplekake

    Vegansk eplekake

    Dette er en klassisk oppskrift med epler, kanel og strøsukker. Kaken smaker knallgodt med vaniljeis eller pisket krem til.

  • Plommekake med kanel og mandler

    Plommekake med kanel og mandler

    Lettlaget kake som smaker helt suverent med vaniljeis eller pisket krem til.

  • Ripskake

    Ripskake

    Lettvint kake der rips vendes inn i en sukkerbunn med hvetemel og mandelmel. Du kan bruke både ferske og frosne bær her.



25 thoughts on “Saftige brownies”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating