Eplesyltetøy med chili og ingefær

Eplesyltetøy med chili og ingefær

Spicy syltetøy som passer både som pålegg og middagssaus. 

Norske epler er i sesong fra august og helt til desember, og i september er det flest sorter å velge mellom. Tidligeplene har nemlig sesong fra august til september, og nå overlappes de med høsteplene, som har sesong fra september til november.

Dette betyr at det er mange sorter å velge mellom, både i hager og butikker, blant annet Carroll, Julyred, Geneva Early, Vista Bella, Rød prins/Kronprins, Discovery og Summerred.

Med andre ord: Det er ikke mange unnskyldninger for å ikke benytte seg av disse skattene. Jeg liker å sylte ned en del epler, slik at jeg kan kose meg med dem resten av året også. Her er et litt spicy syltetøy, som passer både på brødskiva og om middagssaus.

Eplesyltetøy med chili og ingefær

Spicy syltetøy som passer både som pålegg og middagssaus. 
Prep Time 9 minutes
Course syltetøy
Servings 1 glass

Ingredients
  

  • 2 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 1 cm fersk ingefær
  • 1 cm rød chili
  • 4 epler

Instructions
 

  • Dersom du ikke har tenkt spise syltetøyet i løpet av en ukes tid, er det viktig å klargjøre glasset skikkelig.
  • Hvis du bruker norgesglass eller andre sylteglass, må du sjekke at gummipakningen ikke er morken, og at det ikke er skår i glasset eller lokket på de flatene som skal klemme mot pakningen.
  • Gjenbruk av vanlige syltetøyglass med skrulokk funker fint, så lenge plastbelegget på innsiden av lokket er intakt.
  • Du begynner med å vaske og skylle godt glass og lokk og eventuelle pakninger.
  • Varm opp ovnen til 100 grader, og sett glass og lokk på en utbrettet avis på et stekebrett i ovnen. La deet stå i ti minutter, og skru deretter av varmen.
  • Kok opp vann og sukker i en liten gryte.
  • Rens og finhakk ingefær og chili. Skjær ut kjernen fra eplene og hakk resten i små biter
  • Ha ingefær, chili og epler over i sukkerlaken.
  • La det småkoke et kvarters tid, til eplene er møre og sausen tyknet.
  • Hell syltetøyet over på glass, ta på lokket og sett det kaldt.
Keyword chili, eple, ingefær

Flere oppskrifter

  • Eplesyltetøy

    Eplesyltetøy

    Epletrærne i hagen leverer og leverer, veldig kjekt! Men dersom eplene ikke høstes når de er modne, faller de til slutt ned, og det er ikke noe kjekt. 

    Les mer

  • Plommesyltetøy

    Plommesyltetøy

    Har du fortsatt plommer i hagen? Da anbefaler jeg å koke syltetøy av dem! Om det oppbevares riktig holder det seg skikkelig lenge, og du kan ha den gode smaken av plommer på brødskiven hele vinteren. 

    Les mer

  • Eplesyltetøy med chili og ingefær

    Eplesyltetøy med chili og ingefær

    Spicy syltetøy som passer både som pålegg og middagssaus.  Norske epler er i sesong fra august og helt til desember, og i september er det flest sorter å velge mellom. Tidligeplene har nemlig sesong fra august til september, og nå overlappes de med høsteplene, som…

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating