Go Back

Eplesyltetøy med chili og ingefær

Spicy syltetøy som passer både som pålegg og middagssaus. 
Prep Time 9 minutes
Course syltetøy
Servings 1 glass

Ingredients
  

  • 2 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 1 cm fersk ingefær
  • 1 cm rød chili
  • 4 epler

Instructions
 

  • Dersom du ikke har tenkt spise syltetøyet i løpet av en ukes tid, er det viktig å klargjøre glasset skikkelig.
  • Hvis du bruker norgesglass eller andre sylteglass, må du sjekke at gummipakningen ikke er morken, og at det ikke er skår i glasset eller lokket på de flatene som skal klemme mot pakningen.
  • Gjenbruk av vanlige syltetøyglass med skrulokk funker fint, så lenge plastbelegget på innsiden av lokket er intakt.
  • Du begynner med å vaske og skylle godt glass og lokk og eventuelle pakninger.
  • Varm opp ovnen til 100 grader, og sett glass og lokk på en utbrettet avis på et stekebrett i ovnen. La deet stå i ti minutter, og skru deretter av varmen.
  • Kok opp vann og sukker i en liten gryte.
  • Rens og finhakk ingefær og chili. Skjær ut kjernen fra eplene og hakk resten i små biter
  • Ha ingefær, chili og epler over i sukkerlaken.
  • La det småkoke et kvarters tid, til eplene er møre og sausen tyknet.
  • Hell syltetøyet over på glass, ta på lokket og sett det kaldt.
Keyword chili, eple, ingefær