Dersom du ikke har tenkt spise syltetøyet i løpet av en ukes tid, er det viktig å klargjøre glasset skikkelig.
Hvis du bruker norgesglass eller andre sylteglass, må du sjekke at gummipakningen ikke er morken, og at det ikke er skår i glasset eller lokket på de flatene som skal klemme mot pakningen.
Gjenbruk av vanlige syltetøyglass med skrulokk funker fint, så lenge plastbelegget på innsiden av lokket er intakt.
Du begynner med å vaske og skylle godt glass og lokk og eventuelle pakninger.
Varm opp ovnen til 100 grader, og sett glass og lokk på en utbrettet avis på et stekebrett i ovnen. La deet stå i ti minutter, og skru deretter av varmen.
Kok opp vann og sukker i en liten gryte.
Rens og finhakk ingefær og chili. Skjær ut kjernen fra eplene og hakk resten i små biter
Ha ingefær, chili og epler over i sukkerlaken.
La det småkoke et kvarters tid, til eplene er møre og sausen tyknet.
Hell syltetøyet over på glass, ta på lokket og sett det kaldt.