Enchiladas med søtpotet og hvite bønner

Enchiladas med søtpotet og hvite bønner

Fylte maistortillas med en nydelig, spicy tomatsaus. 

Enchiladas er en meksikansk rett, bestående av tortillas fylt med forskjellig innhold, og gratinert med en chilisaus – gjerne laget av tomater og paprika.

Her har jeg laget den enkle varianten, der jeg koker bønner og søtpoteter inn i sausen som jeg fyller enchiladasene med, synes det blir mest smak på den måten.

Du kan bruke hvetetortillas, men jeg anbefaler de av mais. De er litt fastere, og holder bedre på væsken. I tillegg smaker de mer.

Har du ikke hvite bønner, gjør andre typer samme jobben, du må bare justere koketiden litt.

Enchiladas med søtpotet og hvite bønner

Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Bløtlegging 8 hours
Total Time 9 hours 40 minutes
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 dl tørka hvite bønner eller 2 dl hermetiske
  • 4 plommetomater
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 rød chili
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 ts spisskummen
  • 6 stilker koriander
  • 300 gram søtpotet
  • 1 rød paprika
  • 4 dl grønnsakskraft eller vann med buljongpulver
  • 4 mellomstore/store maistortillas

Instructions
 

  • La bønnene ligge i vann over natten.
  • Kok opp vann i en liten gryte. Skjær et kryss i toppen av tomatene. Ha dem over i vannet i 15 – 20 sekunder. Legg dem rett over i en skål med iskaldt vann, og dra skinnet av. Tørk tomatene, og skjær i terninger.
  • Varm opp solsikkeolje i en gryte. Finhakk løk og hvitløk og ha i. Ha i spisskummin, og la alt surre litt. Grovhakk mesteparten av korianderen, og ha i.
  • Skrell søtpotet og skjær i terninger. Rens paprika, og skjær i små biter. Ha tomat, søtpotet og paprika i gryten. La det surre i et par minutter, før du heller på grønnsakskraft.
  • La sausen koke i en times tid, eller til bønner og søtpotetterninger er myke. Fyll på med kraft om det blir tørt.
  • Forvarm stekeovnen til 220 grader. Fordel bønneblandingen i maistortillasene, brett sammen, og legg i en ildfast form. Hell over resten av tomatsausen. Stek i ovnen i 15 minutter. Dryss over resten av korianderen før servering.
  • Enchiladas smaker ekstra godt med ris til.
Keyword enchiladas

Godt tilbehør til enchiladas

  • Tahinisaus til taco

    Tahinisaus til taco

    Lettvint saus som passer utmerket til taco og andre typer meksikansk mat. Ooog til salater. Og falafel. 

  • Mangosalsa

    Mangosalsa

    Dette er en frisk og fornøyelig salsa som gir strålende kontrast til kraftig grillmat, og du får en perfekt kombinasjon. Slik som Han Solo og Chewbacca.

  • Vegansk cheddardip

    Vegansk cheddardip

    Cheddardip er en av de ingrediensene som serveres med meksikansk mat, som jeg ikke helt tror at kommer fra Mexico. Faktisk kan et kjapt google-søk tyde på at sausen kommer fra England, men vi spiser den liksom aldri med “fish” and chips heller.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating