Enchiladas med søtpotet og hvite bønner
Fylte maistortillas med en nydelig, spicy tomatsaus.
Her har jeg laget den enkle varianten, der jeg koker bønner og søtpoteter inn i sausen som jeg fyller enchiladasene med, synes det blir mest smak på den måten.
Du kan bruke hvetetortillas, men jeg anbefaler de av mais. De er litt fastere, og holder bedre på væsken. I tillegg smaker de mer.
Har du ikke hvite bønner, gjør andre typer samme jobben, du må bare justere koketiden litt.
Enchiladas med søtpotet og hvite bønner
Ingredients
- 1 dl tørka hvite bønner eller 2 dl hermetiske
- 4 plommetomater
- 2 ss solsikkeolje
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 1 rød chili
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 1 ts spisskummen
- 6 stilker koriander
- 300 gram søtpotet
- 1 rød paprika
- 4 dl grønnsakskraft eller vann med buljongpulver
- 4 mellomstore/store maistortillas
Instructions
- La bønnene ligge i vann over natten.
- Kok opp vann i en liten gryte. Skjær et kryss i toppen av tomatene. Ha dem over i vannet i 15 – 20 sekunder. Legg dem rett over i en skål med iskaldt vann, og dra skinnet av. Tørk tomatene, og skjær i terninger.
- Varm opp solsikkeolje i en gryte. Finhakk løk og hvitløk og ha i. Ha i spisskummin, og la alt surre litt. Grovhakk mesteparten av korianderen, og ha i.
- Skrell søtpotet og skjær i terninger. Rens paprika, og skjær i små biter. Ha tomat, søtpotet og paprika i gryten. La det surre i et par minutter, før du heller på grønnsakskraft.
- La sausen koke i en times tid, eller til bønner og søtpotetterninger er myke. Fyll på med kraft om det blir tørt.
- Forvarm stekeovnen til 220 grader. Fordel bønneblandingen i maistortillasene, brett sammen, og legg i en ildfast form. Hell over resten av tomatsausen. Stek i ovnen i 15 minutter. Dryss over resten av korianderen før servering.
- Enchiladas smaker ekstra godt med ris til.
Godt tilbehør til enchiladas
-
Tahinisaus til taco
Lettvint saus som passer utmerket til taco og andre typer meksikansk mat. Ooog til salater. Og falafel.
-
Mangosalsa
Dette er en frisk og fornøyelig salsa som gir strålende kontrast til kraftig grillmat, og du får en perfekt kombinasjon. Slik som Han Solo og Chewbacca.
-
Vegansk cheddardip
Cheddardip er en av de ingrediensene som serveres med meksikansk mat, som jeg ikke helt tror at kommer fra Mexico. Faktisk kan et kjapt google-søk tyde på at sausen kommer fra England, men vi spiser den liksom aldri med “fish” and chips heller.