Go Back

Enchiladas med søtpotet og hvite bønner

Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Bløtlegging 8 hours
Total Time 9 hours 40 minutes
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 dl tørka hvite bønner eller 2 dl hermetiske
  • 4 plommetomater
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 rød chili
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 ts spisskummen
  • 6 stilker koriander
  • 300 gram søtpotet
  • 1 rød paprika
  • 4 dl grønnsakskraft eller vann med buljongpulver
  • 4 mellomstore/store maistortillas

Instructions
 

  • La bønnene ligge i vann over natten.
  • Kok opp vann i en liten gryte. Skjær et kryss i toppen av tomatene. Ha dem over i vannet i 15 - 20 sekunder. Legg dem rett over i en skål med iskaldt vann, og dra skinnet av. Tørk tomatene, og skjær i terninger.
  • Varm opp solsikkeolje i en gryte. Finhakk løk og hvitløk og ha i. Ha i spisskummin, og la alt surre litt. Grovhakk mesteparten av korianderen, og ha i.
  • Skrell søtpotet og skjær i terninger. Rens paprika, og skjær i små biter. Ha tomat, søtpotet og paprika i gryten. La det surre i et par minutter, før du heller på grønnsakskraft.
  • La sausen koke i en times tid, eller til bønner og søtpotetterninger er myke. Fyll på med kraft om det blir tørt.
  • Forvarm stekeovnen til 220 grader. Fordel bønneblandingen i maistortillasene, brett sammen, og legg i en ildfast form. Hell over resten av tomatsausen. Stek i ovnen i 15 minutter. Dryss over resten av korianderen før servering.
  • Enchiladas smaker ekstra godt med ris til.
Keyword enchiladas