Sjokoladehummus fra Sykt enkelt

Denne oppskriften er fra min andre kokebok, Sykt enkelt.
Oppskriftstesteren på denne hummusen var min kjære, gode, flotte barndomsvenninne Ingrid. I tillegg til en mann så har hun tre herlige sønner i barnhage- og skolealder, og alle som driver med mat vet jo at dette ikke nødvendigvis er et testpanel som er rause med toppkarakterene..
Meldingene kom inn kjapt, og de var så positive at jeg selv ble overrasket.
«Ikke bare liker de det, det er også så sunt at jeg kan sende det med dem i matpakken.»
«Kan jeg få oppskriften selv om det er hemmelig at du skriver bok?»
To timer senere:
«Minstemann synes det var gøy å hjelpe til å lage hummusen.»
«Nå er det tomt igjen.»

Sjokoladehummus
Ingredients
- 8 medjooldadler
- 1 boks/eske (ca. 4 dl) kikerter
- 1 dl kakaopulver
- 1 ts vaniljeekstrakt eller ren vanilje
- 3 ss mandelsmør eller peanøttsmør
- vann
Instructions
- Fjern steinene fra dadlene. Sil laken av kikertene. Skyll dem godt i kaldt vann. Dette er spesielt viktig om det er mye salt i laken – den smaken må vekk.
- Ha dadler og kikerter over i en foodprocessor. Tilsett også kakaopulver, vanilje og mandelsmør. Kjør til du har en ganske jevn blanding. Spe med 1-2-3 dl vann til du har en kremet og god konsistens – pass på å kjøre det lenge slik at det blir helt mykt.
- Smak eventuelt til med bittelitt salt.
- Server hummusen med banan, på brødskiven som sjokoladepålegg, med teskje rett ut av glasset etc.
- I lukket beholder holder den seg fint en uke i kjøleskap.
Flere oppskrifter
-
Italiensk bønnepålegg
Vegetarpostei laget av bønner er noe av det enkleste pålegget du kan lage – og med tusen variasjonsmuligheter (minst)!
-
Hjemmelaget mandelsmør av rista mandler
Dette. Er. Så. Godt.
-
Nydelig soppuré
Dette er et litt fancy pålegg, rett og slett. Skikkelig enkelt å lage altså – men det er fancy fordi det virkelig tåler å serveres med godt brød som en forrett til et skikkelig bra måltid.