Go Back

Sjokoladehummus

Sunt vegansk sjokoladepålegg!
Prep Time 15 minutes
Total Time 15 minutes
Course pålegg

Ingredients
  

  • 8 medjooldadler
  • 1 boks/eske (ca. 4 dl) kikerter
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller ren vanilje
  • 3 ss mandelsmør eller peanøttsmør
  • vann

Instructions
 

  • Fjern steinene fra dadlene. Sil laken av kikertene. Skyll dem godt i kaldt vann. Dette er spesielt viktig om det er mye salt i laken - den smaken må vekk.
  • Ha dadler og kikerter over i en foodprocessor. Tilsett også kakaopulver, vanilje og mandelsmør. Kjør til du har en ganske jevn blanding. Spe med 1-2-3 dl vann til du har en kremet og god konsistens - pass på å kjøre det lenge slik at det blir helt mykt.
  • Smak eventuelt til med bittelitt salt.
  • Server hummusen med banan, på brødskiven som sjokoladepålegg, med teskje rett ut av glasset etc.
  • I lukket beholder holder den seg fint en uke i kjøleskap.
Keyword sjokoladehummus