Scones med nøtter, tranebær og appelsin

Dette er en «veganisert» variant av denne oppskriften fra Lise Finckenhagen på godt.no. Eneste endringene er at den er med plantebaserte alternativer til meieriprodukter + tranebær istedenfor rosiner (og litt mindre mengde) + appelsinskall istedenfor 50/50 appelsin og sitron. Marginalt, altså.
Oppskriften er kjempegod, og jeg er glad for at Lise lager mye godt som så lett kan tilpasses.






Veganske scones med nøtter, tranebær og appelsin
Når du har lyst på fersk bakst – men ikke har tid til å vente på at deigen skal heve! Disse sconesene er supergode bl.a. med margarin og syltetøy på.
Ingredients
- 4 dl hvetemel
- 2 ss sukker
- 1 ts bakepulver
- 50 g vegansk margarin
- 1,5 dl vegansk yoghurt naturell
- 1 dl plantemelk
- 1 appelsin
- 60 g nøtter
- 20 g tranebær
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 200 grader, og kle et stekebrett med bakepapir.
- Rør sammen hvetemel, sukker og bakepulver i en bolle. Ha i margarin og smuldre den godt sammen med melblandingen.
- Ha i yoghurt og melk, og jobb det raskt sammen til en deig.
- Finriv appelsinskallet. Du trenger ikke innmaten til denne oppskriften, så jeg anbefaler å presse ut juicen til å drikke sammen med ferdige scones. Grovhakk nøttene, og spar bitte litt til topping.
- Ha appelsinskall, nøtter og tranebær i deigen, og jobb dem raskt inn.
- Form deigen til en ball, og dytt den ned slik at den blir ca. 3 cm tykk. Legg på stekebrettet, og bruk en kniv til å skjære den i fire (men det holder at du skjærer halvveis ned i den).
- Dryss resten av nøttene over, sett i ovnen og stek i ca. 30 minutter.
- Scones smaker best samme dag som de er stekt, gjerne mens de fortsatt er lune.
Flere oppskrifter
-
Ovnsbakt havregrøt X gulrotkake
Hva får du om du kombinerer ovnsbakt havregrøt og gulrotkake? Jo, nå skal du høre.
-
Blendet og bakt havregrøt
(Pene ord for “kake til frokost”)