Forvarm stekeovnen til 200 grader, og kle et stekebrett med bakepapir.
Rør sammen hvetemel, sukker og bakepulver i en bolle. Ha i margarin og smuldre den godt sammen med melblandingen.
Ha i yoghurt og melk, og jobb det raskt sammen til en deig.
Finriv appelsinskallet. Du trenger ikke innmaten til denne oppskriften, så jeg anbefaler å presse ut juicen til å drikke sammen med ferdige scones. Grovhakk nøttene, og spar bitte litt til topping.
Ha appelsinskall, nøtter og tranebær i deigen, og jobb dem raskt inn.
Form deigen til en ball, og dytt den ned slik at den blir ca. 3 cm tykk. Legg på stekebrettet, og bruk en kniv til å skjære den i fire (men det holder at du skjærer halvveis ned i den).
Dryss resten av nøttene over, sett i ovnen og stek i ca. 30 minutter.
Scones smaker best samme dag som de er stekt, gjerne mens de fortsatt er lune.