Grønnsaker i brun curry

Grønnsaker i brun curry

Grønnsaker i “brun” curry ble til da jeg verken hadde currypaste eller ingredienser til å lage det i kjøleskapet… Det er nemlig slik at de fleste ingrediensene i currypaste også finnes i tørka variant i krydderskapet, og det er også mulig å droppe en eller to av dem. Og ta-da: brun curry!

I denne oppskriften kan du veldig fint variere med ulike typer grønnsaker også. Hvorfor jeg endte på squash, grønne bønner og jordskokk her? Jo, rett og slett fordi jeg fikk det i gave fra gården til en som følger meg på Instagram. Folk er så snille!

Grønnsaker i brun curry

Nydelig indisk curry der du virkelig kan bruke det du har av grønnsaker og krydder – her er variasjonsmulighetene store!
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 300 g grønnsaker
  • 2 dl ris
  • 2 ss olje til steking
  • 2 ss brun currypaste
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2 dl vann
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • ev. litt soyasaus
  • ev. 2 stilker koriander eller basilikum
  • 1 ts chiliflak

Brun currypaste

  • 1 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 lime
  • 1 ts chilipulver kan erstattes av 0,5 rød chili
  • 1,5 ts koriander kan erstattes av 8 stilker koriander
  • 1 ts malt ingefær kan erstattes av 2 cm ingefær
  • 1 ss spisskummen
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts salt

Instructions
 

  • Skjær opp grønnsakene i mindre biter. Jeg har her brukt jordskokk, squash og grønne bønner. Jordskokken delte jeg i biter med lengde på ca. 1 cm, squashen delte jeg i fire på langs og deretter i skiver med tykkelse på ca. en halv cm. Bønnene snittet jeg slik at de ble ca 1 cm brede og 5-6 cm lange.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Varm opp olje til medium til høy temperatur i en gryte eller panne. Ha i currypaste, og la den surre i noen minutter, slik at det begynner å lukte godt.
  • Ha i grønnsakene litt etter litt. Start med dem som trenger lengst steketid (rotgrønnsaker og ev. gresskar), og ha i resten etter samme prinsipp. Kål og andre bladvekster trenger minimalt med tid.
  • Når grønnsakene har fått stekt litt med currypasten, heller du på kokosmelk og vann med buljongterning. La det koke i 5-10 minutter, til alle grønnsakene er klare. Smak eventuelt til med litt soyasaus.
  • Servér med ris – og topp eventuelt med litt koriander, basilikum og/eller chiliflak.

Brun currypaste

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk. Riv limeskallet og press ut saften. Bruker du fersk chili, koriander og/eller ingefær kan du finhakke dem også.
  • Rør alle ingrediensene sammen i en skål. Bruker du mye ferske ingredienser, kan du bruke en foodprocessor for å få mer “paste”-konsistens.
  • Miksen holder seg fint en liten uke i lukket beholder i kjøleskapet.
Keyword curry, gryterett

Flere oppskrifter



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating