Bakte plommer

Bakte plommer

Kjempegodt som topping på f.eks. pavlova, eller servert som dessert sammen med vaniljeis.

Plommer, altså. Så godt! Her er en variant som minner litt om syltetøy, men siden vi ovnsbaker plommene holder de fasongen mye bedre enn ved koking. Sammen med smak av brunt sukker og kanel, blir disse helt topp både til kakepynt og til dessert.

Du kan oppbevare plommene ganske lenge i sterilt glass i kjøleskapet, og ta dem frem når du trenger dem. I denne oppskriften bruker jeg 12 plommer, som holder som topping på én kake – eller til to (rause) porsjoner dessert.

Vil du lage hele retten som er avbildet? Dette er med:

Bakte plommer med kanel

Nydelig topping på kaker – eller servert som dessert med vaniljeis eller vispet krem.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Course kaketopping
Servings 1 porsjon

Ingredients
  

  • 12 plommer
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ts kanel

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram en mellomstor ildfast form.
  • Del plommene i to, fjern steinene.
  • Ha plommer utover i formen, dryss på brunt sukker og kanel, og vend godt sammen.
  • Stek i 25-30 minutter, til plommene har begynt å gi fra seg væske.
  • Avkjøl plommene før bruk. I sterilt glass tåler de å stå ganske lenge i kjøleskapet.
Keyword plommer

Flere oppskrifter

  • Bakte plommer

    Bakte plommer

    Kjempegodt som topping på f.eks. pavlova, eller servert som dessert sammen med vaniljeis. Plommer, altså. Så godt! Her er en variant som minner litt om syltetøy, men siden vi ovnsbaker plommene holder de fasongen mye bedre enn ved koking. Sammen med smak av brunt sukker…

    Les mer

  • Plommekake med kanel og mandler

    Plommekake med kanel og mandler

    Lettlaget kake som smaker helt suverent med vaniljeis eller pisket krem til.

    Les mer

  • Plommegrøt

    Plommegrøt

    Nydelig tradisjonsdessert som du lager på overraskende kort tid.

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating