Nudler og tofu i peanøttsaus
Denne oppskriften kombinerer to av favorittene mine: sprøbakt tofu og kremet peanøttsaus. Retten blir servert med nudler og ferske grønnsaker, og du kan fint variere grønnsakene etter hva du har inne. Strengt tatt nudlene også (bruk gjerne ris, f.eks.).
Når tofu stekes ordentlig, får den en herlig, sprø konsistens som står i flott kontrast til den fyldige thai-inspirerte vi bruker her sausen. Retten er både næringsrik og smaksrik med en fin balanse mellom søtt, salt og det litt syrlige.
Nudler og tofu i peanøttsaus
Ingredients
- 250-300 g tofu
- 1 ss olje
- 3 ss maisstivelse
- 1 ts salt
Saus
- 2 cm ingefær
- 1 ss sirup
- 3 ss soyasaus
- 3 ss vann
- 1 ts sesamolje
- 1 ss riseddik eller annen lys eddik
- 1 dl peanøttsmør
- 0,5 ts chiliflak
- 0,5 lime kun saften
Ferdigstilling
- 200 g nudler gjerne litt tykke
- 1 paprika
- 100 g rødkål eller hodekål
- 2 ss peanøtter
- 4 stilker koriander
Instructions
- Start med å presse ut overflødig vann av tofuen. Dette kan du droppe om du har det travelt, men det gjør konsistensen enda litt bedre. Legg litt kjøkkenpapir eller et kjøkkenhåndkle over og under tofuen, og sett den på en tallerken eller en skjærefjøl. Du kan presse ut væske forsiktig med hendene, men aller best blir det om du setter noe litt tungt oppå, og lar det stå slik i opptil en halvtime. Skjær deretter tofuen i terninger.
- Forvarm stekeovnen til 200 grader, og kle et stekebrett med bakepapir. Gni dette inn med litt olje. Rør sammen maisstivelse og salt på en tallerken. Rull tofuterningene i blandingen og fordel dem ut over stekebrettet.
- Sett i ovnen, og stek i 15-20 minutter. Vend på terningene halvveis i steketiden. De skal bli gylne og fine. Gjør klar resten mens tofuen står i ovnen.
Saus
- Riv eller finhakk ingefær. Ha i en liten bolle, og rør inn resten av ingrediensene til sausen.
Ferdigstilling
- Kok nudler etter anvisning på pakken.
- Skjær paprika i tynne skiver og snitt kål tynt.
- Sil vannet av nudlene. Ha gryten tilbake på varmen, og vend inn peanøttsausen slik at den blir varm. Vend deretter inn paprika, gulrot og rødkål, og skru av temperaturen.
- Ha blandingen over i serveringsskåler. Topp med tofu, hakka peanøtter og koriander.
Flere oppskrifter
-
Tofu i grønn curry
Brokkoli, paprika, kål, sprøstekt tofu, grønn currypaste og kokosmelk, i en herlig rett som du lager på 40 minutter.
-
Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk
Jeg elsker når norsk gresskar er i sesong! Året rundt kan vi få tak i importert flaskegresskar, men noen herlige måneder på høsten utvides gresskarutvalget noe helt enormt.
-
Nudler og tofu i peanøttsaus
Denne oppskriften kombinerer to av favorittene mine: sprøbakt tofu og kremet peanøttsaus. Retten blir servert med nudler og ferske grønnsaker, og du kan fint variere grønnsakene etter hva du har inne. Strengt tatt nudlene også (bruk gjerne ris, f.eks.). Når tofu stekes ordentlig, får den…