Havrescones med gresskarkjerner
Scones er et genialt bakverk, spør du meg, fordi fra jeg får lyst på dem til de står på bordet pleier det å gå mindre enn en time. Ingen heving, ingen planlegging (uten ev. handling), og jeg har stort sett ingredienser hjemme som jeg kan bruke. Det blir ofte litt “prøv med det jeg har i skuffen”-metode, og dette er en av de oppskriftene.
- En fin miks av hvetemel, havremel og havregryn. Har du ikke alle tre, kan du ta med av de to andre, eller bytte med andre typer mel.
- En godt moden banan, som var i faresonen for å bli kastet, byr på både sødme og hjelp til god konsistens.
- Sirup fordi jeg ville ha det litt søtt. Den kan fint sløyfes.
- Gresskarkjerner på toppen, igjen fordi jeg hadde en åpen pose. Du kan bruke andre kjerner, eller nøtter, eller droppe det. Du kan også ha kjerner/nøtter/frø i selve deigen, om du foretrekker det.
Sconesene smaker knallgodt med margarin og syltetøy, og fungerer fint både til frokost og kvelds.
Havrescones med gresskarkjerner
Ingredients
- 1 moden banan
- 200 g vegansk yoghurt naturell
- 1 dl plantemelk
- 2 ss sirup
- 1 ss bakepulver
- 0,5 ts natron
- bitte litt salt
- 50 g havregryn
- 100 g havremel
- 150 g hvetemel
- litt vann til pensling
- 1 dl gresskarkjerner
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 180 grader, og kle et stekebrett med bakepapir.
- Mos bananen i en bolle. Ha i yoghurt, melk og sirup og rør sammen.
- Rør deretter inn bakepulver, natron og salt.
- Tilsett til slutt havregryn, havremel og hvetemel, og jobb det kjapt sammen til en relativt jevn deign.
- Ha litt mel på kjøkenbenken, og kjevle eller press deigen ut til den er ca. 2 cm tykk. Trykk ut sirkler med diameter på 4-6 cm.
- Fordel sconesene utover på stekebrettet, pensle dem med litt vann og topp med gresskarkjerner.
- Stek på 180 grader i ca. 20 minutter, til de er gylne på toppen. Avkjøl på rist.
Flere oppskrifter
-
Havrescones med gresskarkjerner
Scones er et genialt bakverk, spør du meg, fordi fra jeg får lyst på dem til de står på bordet pleier det å gå mindre enn en time. Ingen heving, ingen planlegging (uten ev. handling), og jeg har stort sett ingredienser hjemme som jeg kan…
-
Linda sine eltefrie havrerundstykker
Dette er rett og slett noen steingode rundstykker, som krever veldig lite arbeid. Oppskriften er fra Linda Stuhaug, og hun la den ut ganske tidlig under koronatiden. I løpet av halvannet år med hjemmekontor laget jeg dem skikkelig mange ganger, og fortsatt finner jeg oppskriften…
-
Superenkle, eltefrie rundstykker
Nydelige frokostrundstykker på dager du har litt bedre tid – og som tilbehør til blant annet suppe, salat og quiche.