Havrescones med gresskarkjerner

Havrescones med gresskarkjerner

Scones er et genialt bakverk, spør du meg, fordi fra jeg får lyst på dem til de står på bordet pleier det å gå mindre enn en time. Ingen heving, ingen planlegging (uten ev. handling), og jeg har stort sett ingredienser hjemme som jeg kan bruke. Det blir ofte litt “prøv med det jeg har i skuffen”-metode, og dette er en av de oppskriftene.

  • En fin miks av hvetemel, havremel og havregryn. Har du ikke alle tre, kan du ta med av de to andre, eller bytte med andre typer mel.
  • En godt moden banan, som var i faresonen for å bli kastet, byr på både sødme og hjelp til god konsistens.
  • Sirup fordi jeg ville ha det litt søtt. Den kan fint sløyfes.
  • Gresskarkjerner på toppen, igjen fordi jeg hadde en åpen pose. Du kan bruke andre kjerner, eller nøtter, eller droppe det. Du kan også ha kjerner/nøtter/frø i selve deigen, om du foretrekker det.

Sconesene smaker knallgodt med margarin og syltetøy, og fungerer fint både til frokost og kvelds.

Havrescones med gresskarkjerner

Saftige scones som bakes med havre, banan og litt sirup, slik at de både er grove og søte.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course bakst, frokost
Cuisine britisk
Servings 8 scones

Ingredients
  

  • 1 moden banan
  • 200 g vegansk yoghurt naturell
  • 1 dl plantemelk
  • 2 ss sirup
  • 1 ss bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • bitte litt salt
  • 50 g havregryn
  • 100 g havremel
  • 150 g hvetemel
  • litt vann til pensling
  • 1 dl gresskarkjerner

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader, og kle et stekebrett med bakepapir.
  • Mos bananen i en bolle. Ha i yoghurt, melk og sirup og rør sammen.
  • Rør deretter inn bakepulver, natron og salt.
  • Tilsett til slutt havregryn, havremel og hvetemel, og jobb det kjapt sammen til en relativt jevn deign.
  • Ha litt mel på kjøkenbenken, og kjevle eller press deigen ut til den er ca. 2 cm tykk. Trykk ut sirkler med diameter på 4-6 cm.
  • Fordel sconesene utover på stekebrettet, pensle dem med litt vann og topp med gresskarkjerner.
  • Stek på 180 grader i ca. 20 minutter, til de er gylne på toppen. Avkjøl på rist.
Keyword scones

Flere oppskrifter



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating