Go Back

Havrescones med gresskarkjerner

Saftige scones som bakes med havre, banan og litt sirup, slik at de både er grove og søte.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course bakst, frokost
Cuisine britisk
Servings 8 scones

Ingredients
  

  • 1 moden banan
  • 200 g vegansk yoghurt naturell
  • 1 dl plantemelk
  • 2 ss sirup
  • 1 ss bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • bitte litt salt
  • 50 g havregryn
  • 100 g havremel
  • 150 g hvetemel
  • litt vann til pensling
  • 1 dl gresskarkjerner

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader, og kle et stekebrett med bakepapir.
  • Mos bananen i en bolle. Ha i yoghurt, melk og sirup og rør sammen.
  • Rør deretter inn bakepulver, natron og salt.
  • Tilsett til slutt havregryn, havremel og hvetemel, og jobb det kjapt sammen til en relativt jevn deign.
  • Ha litt mel på kjøkenbenken, og kjevle eller press deigen ut til den er ca. 2 cm tykk. Trykk ut sirkler med diameter på 4-6 cm.
  • Fordel sconesene utover på stekebrettet, pensle dem med litt vann og topp med gresskarkjerner.
  • Stek på 180 grader i ca. 20 minutter, til de er gylne på toppen. Avkjøl på rist.
Keyword scones