Havrescones med gresskarkjerner
Saftige scones som bakes med havre, banan og litt sirup, slik at de både er grove og søte.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
Course bakst, frokost
Cuisine britisk
- 1 moden banan
- 200 g vegansk yoghurt naturell
- 1 dl plantemelk
- 2 ss sirup
- 1 ss bakepulver
- 0,5 ts natron
- bitte litt salt
- 50 g havregryn
- 100 g havremel
- 150 g hvetemel
- litt vann til pensling
- 1 dl gresskarkjerner
Forvarm stekeovnen til 180 grader, og kle et stekebrett med bakepapir.
Mos bananen i en bolle. Ha i yoghurt, melk og sirup og rør sammen.
Rør deretter inn bakepulver, natron og salt.
Tilsett til slutt havregryn, havremel og hvetemel, og jobb det kjapt sammen til en relativt jevn deign.
Ha litt mel på kjøkenbenken, og kjevle eller press deigen ut til den er ca. 2 cm tykk. Trykk ut sirkler med diameter på 4-6 cm.
Fordel sconesene utover på stekebrettet, pensle dem med litt vann og topp med gresskarkjerner.
Stek på 180 grader i ca. 20 minutter, til de er gylne på toppen. Avkjøl på rist.