Slik lager du tofu i airfryer

Slik lager du tofu i airfryer

Sprø, smaksrik tofu servert i en herlig bowl med pak choy og sataysaus.

Etter at jeg fikk meg airfryer har det kommet inn en del oppskriftsønsker, og en ting går igjen hver gang: sprøstekt tofu.

Det er ikke egentlig noe hokus-pokus, verken til vanlig eller i airfryer. Det viktigste er egentlig å presse ut overflødig vann før steking, og å være tålmodig uten å fyre opp temperaturen altfor høyt. Litt maisstivelse hjelper også til. På 200 grader i airfryer tok det meg 15 minutter å få konsistensen jeg ønska.

Når det kommer til smak, anbefaler jeg å bruke mest mulig krydder istedenfor saus/ekstrakt. Her bruker jeg litt soyasaus pga. smak, samt sesamolje for smak og konsistens, men ellers holder jeg meg til krydder som ikke bidrar med ekstra væske.

Som tilbehør er jeg veldig svak for ris, dampa kål og sataysaus, men her kan du fint bruke nudler, quinoa, andre grønnsaker osv. Tofuen kan også serveres som snacks med en god dipp til.

Airfryertofu med sataysaus

Tofu i airfryer

Herlig bowl med sprøstekt og spicy tofu, ris, pak choy og sataysaus.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 300 g tofu eller den størrelsen du finner – har de 250 eller 350 grams pakker i butikken bruker du en av dem
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts løkpulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss maisstivelse

Tilbehør

  • 2 dl ris
  • 2 pak choy
  • 1 ss rød currypaste
  • 2 ss peanøttsmør
  • 1 ss soyasaus
  • 2 dl kokosmelk

Instructions
 

  • Press ut overflødig vann av tofuen. Skjær den deretter i terninger med lengder på 1-1,5 cm.
  • Ha tofuterningene i en bolle, hell soyasaus over (prøv å gjøre slik at den fordeler seg over alle tofuterningene, ha eventuelt i litt ekstra).
  • Hell på sesamolje, og dryss på paprikapulver, hvitløkspulver, løkpulver, salt, pepper og maisstivelse. Vend sammen så godt du kan uten å ødelegge tofuterningene.
  • Legg tofuterningene i airfryerkurven med litt avstand mellom seg (får du ikke plass til alle er det best å steke dem i flere omganger). Stek på 200 grader i 15 minutter, rist på kurven halvveis i steketiden.

Tilbehør

  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Skjær den harde bunnen/stilkfestet av pak choy, slik at bladene blir løse fra hverandre. Pak choy kan du enten dampe eller steke i litt olje. Jeg pleier rett og slett å legge bladene over risen den siste delen av koketiden, så dampes de fint.
  • Ha en gryte på medium temperatur, ha i currypaste og peanøttsmør og “smelt” i et par minutter. Visp inn soyasaus og kokosmelk, og la sausen koke opp. Skru deretter ned temperaturen, og la den småputre fram til resten er klart.

Servering

  • Anrett ris, pak choy og tofuterninger i boller. Topp med sataysausen og servér retten rykende varm.
Keyword airfryer, tofu

Flere oppskrifter

  • Tofu i grønn curry

    Tofu i grønn curry

    Brokkoli, paprika, kål, sprøstekt tofu, grønn currypaste og kokosmelk, i en herlig rett som du lager på 40 minutter.

  • Nudler og tofu i peanøttsaus

    Nudler og tofu i peanøttsaus

    Denne oppskriften kombinerer to av favorittene mine: sprøbakt tofu og kremet peanøttsaus. Retten blir servert med nudler og ferske grønnsaker, og du kan fint variere grønnsakene etter hva du har inne. Strengt tatt nudlene også (bruk gjerne ris, f.eks.).

  • Slik lager du tofu i airfryer

    Slik lager du tofu i airfryer

    Sprø, smaksrik tofu servert i en herlig bowl med pak choy og sataysaus. Etter at jeg fikk meg airfryer har det kommet inn en del oppskriftsønsker, og en ting går igjen hver gang: sprøstekt tofu. Det er ikke egentlig noe hokus-pokus, verken til vanlig eller…



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating