Indisk linsegryte med søtpotet

Indisk linsegryte med søtpotet

En nydelig kremet daal med søtpotet og tomater, servert med koriander, nøtter og ris. 

Linser altså! Verdens beste råvarer, sånn ca! Jeg kjøper store sekker (okei, i alle fall to kilos-poser) i internasjonale matbutikker, heller dem over i et stort glass, og bruker dem i gryteretter og supper. Linsene koster nesten ingenting – du får i alle fall svært mange porsjoner for ca. 40 kroner. I tillegg er de stappfulle av protein og andre bra næringsstoffer, og de er enkle å tilberede.

Daal er og blir favoritten min, spesielt kokt med kokosmelk og knuste tomater. I denne varianten har jeg også i litt søtpotet, fordi det er så godt. Jeg prøver å lage en eller annen variant av denne hver uke, for da føler jeg meg både sunn og økonomisk (pluss jeg får en god middag på kjøpet).

 

Daal med søtpotet

Nydelig linsestuing – daal – med kokosmelk, tomater og masse gode indiske krydder.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 dl tørka røde linser
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili
  • 200 g søtpotet
  • ris
  • 1 ss olje til steking
  • 2 ts garam masala
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller -pulver
  • 2 dl knuste tomater
  • 2 dl kokosmelk
  • salt
  • sitronsaft
  • 4 stilker koriander
  • 2 ss hasselnøtter eller cahewnøtter

Instructions
 

  • Skyll linsene i kaldt vann. Finhakk løk, hvitløk og chili. Skrell søtpoteten og skjær den i terninger.
  • Gjør klar ris, og sett den på slik at den er ferdig om ca. 25 minutter.
  • Varm opp oljen til medium/høy temperatur i en gryte. Ha i løk, hvitløk, chili og søtpotet, og la det surre i et par minutter.
  • Rør inn garam masala, spisskummen og gurkemeie, la det surre i et par minutter til.
  • Rør inn linser og hell på vann med buljongterning, tomater og kokosmelk. La det koke opp, skru deretter ned temperaturen litt. La det småkoke til linsene er møre, ca. 20 minutter.
  • Grovhakk koriander og nøtter. Smak linsegryten til med sitronsaft og salt.
  • Server med ris, topp med koriander og nøtter.
Keyword daal, linser, linsestuing

Relaterte oppskrifter

  • Aloo gobi

    Aloo gobi

    Dette er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, mye fordi poteter og blomkål er blant de beste råvarene jeg vet om.

  • Spinatkorma

    Spinatkorma

    Denne oppskriften ramlet inn i hodet mitt i fjor sommer da jeg hadde shoppestopp på mat for første gang. Det var så godt som tomt for ferske grønnsaker i kjøleskapet (og kjøkkenhagen). Litt ulik løk og en halv pose frossen spinat var alt jeg fant. 

  • Nektarinchutney

    Nektarinchutney

    Nydelig til indisk mat – og du kan bruke oppskriften med både nektarin, fersken og plomme.



1 thought on “Indisk linsegryte med søtpotet”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating