Nudler med kokosmelk
Rask og lettvint middagsrett med masse grønnsaker.
Jeg elsker oppskrifter der det tar lenger tid å kutte opp grønnsakene, enn det til sammen går på koking og steking! I denne retten tar ikke noen av delen spesielt lang tid, og resultatet er en smaksrik middag på bordet på under halvtimen.
Du kan bruke allslags grønnsaker her, bare juster steketiden etter hva de trenger. Edamamebønner – og eventuelt bokhvetenudler – er hovedkilde for protein, så om du vil bytte ut dem så anbefaler jeg å finne noe med ca. tilsvarende næringsinnhold.
Nudler med kokosmelk
Ingredients
- 100 g edamamebønner
- 2 cm ingefær
- 1 hvitløksfedd
- 0,5 rød chili
- 1 vårløk
- 1 brokkoli
- 1 rød paprika
- 2 gulrøtter
- 150 g nudler av hvete eller bokhvete
- 1 ss sesamolje
- 1 ss olje til steking
- 1/4 ts salt
- 1 dl kokosmelk
- 2 ss soyasaus
- 1 ss sirup
- 1 ss sesamfrø
Instructions
- Dersom du bruker frosne edamamebønner kan du tine dem litt på kjøkkenbenken mens du gjør klar grønnsakene. Bruker du hermetiske er det bare å helle av laken og å skylle dem i litt kaldt vann før bruk.
- Riv eller finhakk ingefær og hvitløk. Finhakk chili og skjær vårløk i tynne ringer. Skjær brokkoli i buketter, skrell stilken og skjær den i litt mindre biter enn bukettene. Skjær paprika i biter og gulrøttene i skiver.
- Kok nudler etter anvisning på pakken. Når de er ferdige heller du av vannet og vender sesamoljen inn i nudlene – da kleber de seg ikke.
- Varm opp olje til medium/høy temperatur i en stekepanne. Ha først i ingefær, hvitløk, chili og det hvite på vårløken, og la det surre i et par minutter.
- Ha deretter i brokkoli, paprika, gulrot og edamamebønner, ha på litt salt og la det steke til du er fornøyd. Jeg liker å steke til brokkolibitene begynner å få brune flekker).
- Ha i nudlene, og hell på kokosmelk, soyasaus og sirup. Vend alt godt sammen. Etter et par minutter er retten klar til servering. Topp med det grønne fra vårløken samt sesamfrø.
Flere oppskrifter
-
Nudler og tofu i peanøttsaus
Denne oppskriften kombinerer to av favorittene mine: sprøbakt tofu og kremet peanøttsaus. Retten blir servert med nudler og ferske grønnsaker, og du kan fint variere grønnsakene etter hva du har inne. Strengt tatt nudlene også (bruk gjerne ris, f.eks.).
-
Nudler med kokosmelk
Rask og lettvint middagsrett med masse grønnsaker. Jeg elsker oppskrifter der det tar lenger tid å kutte opp grønnsakene, enn det til sammen går på koking og steking! I denne retten tar ikke noen av delen spesielt lang tid, og resultatet er en smaksrik middag…
-
Nudler med soyakjøttboller
Nydelig thaiinspirert rett med veganske “kjøttboller”, herlig bok choi, nudler og thaibasilikum.
2 thoughts on “Nudler med kokosmelk”
Leave a Reply
Hei,
Hvor får du kjøpt nudler av bokhvetenudler? og er de glutenfrie?
Takk:-)
De er glutenfrie ja! Jeg kjøper dem på Meny eller Mega, de selges også ofte på internasjonale matvarebutikker.