Kantarell stroganoff

Kantarell stroganoff

Nydelig, kremet soppgryte som smaker skikkelig godt med potetstappe eller pasta. 

Herlighet som jeg elsker kantarellsesongen! Jeg må innrømme å være best på å plukke dem i butikk framfor i skogen, men jeg er ganske sikker på at jeg er minst like begeistra som sankerne er for skogens gull.

Kantarellen krever veldig lite bearbeidelse etter min smak. Jeg børster jord av den, river den i litt mindre biter, og steker den i olje på høy temperatur.

I denne retten smeller jeg også til med litt hvitløk, løk, og en stroganoff-inspirert saus (med vekt på inspirert). Retten tar cirka en halvtime å lage, og smaker veldig bra synes jeg.

Får du litt panikk fordi det er en lav protein-prosent i denne retten, kan du dra det i land enten med å servere den med quinoa – eller å ha i litt kikerter. Det passer bra i kremet saus.

Kantarell stroganoff

Nydelig soppgryte som passer kjempegodt med potetstappe eller pasta.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes
Course hovedrett
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 200 g kantarell
  • 1 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl vann med grønnsaksbuljongpulver ev. grønnsakskraft
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 dl vegansk matfløte ev. fraiche
  • 1 ss sitronsaft
  • salt
  • pepper
  • 4 stilker bladpersille
  • potetstappe eller pasta til servering

Instructions
 

  • Før du starter er det greit å lese gjennom oppskriften, vurdere hvor lang tid du trenger, og legge inn å lage enten potetstappe eller å koke pasta underveis.
  • Børst jord av kantarellene, dersom de er store kan du rive dem i litt mindre biter. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Varm opp olje til høy temperatur i en panne med høye kanter. Ha i kantarellene og stek dem gylne. Skru deretter varmen ned til medium, og tilsett sjalottløk, hvitløk, paprikapulver og røkt paprikapulver (samt litt ekstra olje, om det er blitt tørt).
  • Visp sammen hvetemel, vann med buljongpulver, sennep, matfløte og sitronsaft, og hell over soppen. La det koke i 5-10 minutter. Smak til med litt salt og pepper.
  • Grovhakk bladpersillen og ha over den ferdige gryteretten. Servér med potetstappe eller pasta.
Keyword gryterett, sopp

Flere oppskrifter

  • Superenkel pasta med kantarell

    Superenkel pasta med kantarell

    Knallgod middag med masse smak som du lager på ca. et kvarter. 

  • Kantarell stroganoff

    Kantarell stroganoff

    Nydelig, kremet soppgryte som smaker skikkelig godt med potetstappe eller pasta.  Herlighet som jeg elsker kantarellsesongen! Jeg må innrømme å være best på å plukke dem i butikk framfor i skogen, men jeg er ganske sikker på at jeg er minst like begeistra som sankerne…

  • Bakt potet med kremet kantarellsaus

    Bakt potet med kremet kantarellsaus

    Dette er en av de oppskriftene som dukker opp i hodet mitt, og som får meg til å tenke “joda, du er egentlig ganske smart”. Eventuelt “still got it”.



2 thoughts on “Kantarell stroganoff”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating