Sandwich med ovnsbakt sopp og hummus

Sandwich med ovnsbakt sopp og hummus

Herlig focaccia fylt med hummus, salat, paprika, bønnespirer og salt, sprøstekt østerssopp. Smaker godt til både lunsj og middag, og passer kjempefint i matpakken.

Stekt østerssopp seiler opp som en av mine store favoritter. Første gang jeg skjønte hvor utrolig digg det er, var på restauranten Nordvegan i Oslo. Der serverte de en skikkelig sprøstekt variant med masse salt, der soppen var revet i tynne strimler. Det smakte som snacks, rett og slett. Kunne fint hatt dem istedenfor pommes frites til en skikkelig luksusburger, eller på toppen av hvilken som helst wok-rett. Eller bare som de var.

På Bellies i Stavanger har de en bitte litt mer elegant variant som første servering, der soppen er tilsatt masse god smak, og blitt panert og stekt. Jeg tenker alltid at jeg kunne spist en hel bøtte av dem sammen med en dipp, hadde ikke egentlig trengt noe annet.

Og så har vi min variant da. Soppen rives i mindre biter, vendes i gode smaker, og bakes i ovnen, pga mindre olje og *kremt* stekepannene var skitne. Knallgod som den er – og fungerer utmerket både på pizza, på toppen av en god salat, eller i en skikkelig digg sandwich. Her går vi for sistnevnte, med focaccia, hummus, paprika, salat og spirer.

Sandwich med ovnsbakt sopp og hummus

Herlig focaccia fylt med hummus, salat, paprika, bønnespirer og salt, sprøstekt østerssopp. Smaker godt til både lunsj og middag, og passer kjempefint i matpakken.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes
Course lunsj, sandwich
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

Stekt sopp

  • 200 g østerssopp
  • 1,5 ss olje til steking
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts chiliflak

Hummus

  • 4 dl kikerter innholdet fra en kartong/boks, eventuelt 2 dl tørka som du bløtlegger og koker selv
  • 0,5 sitron
  • 2 små hvitløksfedd ev. 1 stort
  • 4 ss tahini
  • salt
  • ca. 1 dl vann

Sandwich

  • 2 solide stykker focaccia
  • 1 rød paprika eller andre grønnsaker
  • salat
  • alfalfaspirer kan sløyfes

Instructions
 

Stekt sopp

  • Forvarm stekeovnen til 225 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
  • Riv soppen i mindre biter, ha dem i en bolle. Hell i olje, soyasaus, papripulver og chiliflak, og vend alt godt sammen. Fordel utover stekebrettet, sett i ovnen og bak i 12-15 minutter. Gjør klar resten i mellomtiden.

Hummus

  • Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann. Ha dem i en foodprocessor og tilsett sitronsaft, hvitløk og tahini. Kjør til en jevn hummus, spe med vann til ønsket konsistens. Jeg pleier å kjøre hummusen ganske lenge, slik at den blir skikkelig kremet. Smak til med salt.

Sandwich

  • Skjær focacciastykkene i to på langs. Smør et godt lag med hummus på alle fire skivene. Ha deretter paprika, sopp, salat og spirer på to av dem, topp med de to andre skivene.
  • Sandwichene er gode med en gang, men de fungerer også utmerket i matpakka.
Keyword niste, østerssopp, sandwich

Flere oppskrifter

  • Avokadotoast

    Avokadotoast

    Hundretusen år etter alle andre, har jeg altså blitt hekta på ristet brød med avokado på. Det har vært en slags veganer-klisje, som fyrer opp aggressiviteten i kommentarfeltene, og useriøse og ukorrekte påstander som “det er mye bedre for klima å spise biff fra Norge…

  • Sandwich med ovnsbakt sopp og hummus

    Sandwich med ovnsbakt sopp og hummus

    Herlig focaccia fylt med hummus, salat, paprika, bønnespirer og salt, sprøstekt østerssopp. Smaker godt til både lunsj og middag, og passer kjempefint i matpakken. Stekt østerssopp seiler opp som en av mine store favoritter. Første gang jeg skjønte hvor utrolig digg det er, var på…

  • Pulled jackfruit-sandwich à la Mablis

    Pulled jackfruit-sandwich à la Mablis

    Verdens deiligste musikkfestival arrangeres helt tilfeldigvis i Stavanger. Mablis heter den, og er rett og slett en helt unik godhjerta plass. Jeg ble først forelska i festivalen under pandemien, da de arrangerte med kohorter, saccosekker og bordservering. Altså – tidenes festivalopplevelse for en introvert som…



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating