Go Back

Sandwich med ovnsbakt sopp og hummus

Herlig focaccia fylt med hummus, salat, paprika, bønnespirer og salt, sprøstekt østerssopp. Smaker godt til både lunsj og middag, og passer kjempefint i matpakken.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes
Course lunsj, sandwich
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

Stekt sopp

  • 200 g østerssopp
  • 1,5 ss olje til steking
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts chiliflak

Hummus

  • 4 dl kikerter innholdet fra en kartong/boks, eventuelt 2 dl tørka som du bløtlegger og koker selv
  • 0,5 sitron
  • 2 små hvitløksfedd ev. 1 stort
  • 4 ss tahini
  • salt
  • ca. 1 dl vann

Sandwich

  • 2 solide stykker focaccia
  • 1 rød paprika eller andre grønnsaker
  • salat
  • alfalfaspirer kan sløyfes

Instructions
 

Stekt sopp

  • Forvarm stekeovnen til 225 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
  • Riv soppen i mindre biter, ha dem i en bolle. Hell i olje, soyasaus, papripulver og chiliflak, og vend alt godt sammen. Fordel utover stekebrettet, sett i ovnen og bak i 12-15 minutter. Gjør klar resten i mellomtiden.

Hummus

  • Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann. Ha dem i en foodprocessor og tilsett sitronsaft, hvitløk og tahini. Kjør til en jevn hummus, spe med vann til ønsket konsistens. Jeg pleier å kjøre hummusen ganske lenge, slik at den blir skikkelig kremet. Smak til med salt.

Sandwich

  • Skjær focacciastykkene i to på langs. Smør et godt lag med hummus på alle fire skivene. Ha deretter paprika, sopp, salat og spirer på to av dem, topp med de to andre skivene.
  • Sandwichene er gode med en gang, men de fungerer også utmerket i matpakka.
Keyword niste, østerssopp, sandwich