Sandwich med ovnsbakt sopp og hummus
Herlig focaccia fylt med hummus, salat, paprika, bønnespirer og salt, sprøstekt østerssopp. Smaker godt til både lunsj og middag, og passer kjempefint i matpakken.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Total Time 25 minutes mins
Stekt sopp
- 200 g østerssopp
- 1,5 ss olje til steking
- 2 ss soyasaus
- 1 ts paprikapulver
- 0,5 ts chiliflak
Hummus
- 4 dl kikerter innholdet fra en kartong/boks, eventuelt 2 dl tørka som du bløtlegger og koker selv
- 0,5 sitron
- 2 små hvitløksfedd ev. 1 stort
- 4 ss tahini
- salt
- ca. 1 dl vann
Sandwich
- 2 solide stykker focaccia
- 1 rød paprika eller andre grønnsaker
- salat
- alfalfaspirer kan sløyfes
Stekt sopp
Forvarm stekeovnen til 225 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
Riv soppen i mindre biter, ha dem i en bolle. Hell i olje, soyasaus, papripulver og chiliflak, og vend alt godt sammen. Fordel utover stekebrettet, sett i ovnen og bak i 12-15 minutter. Gjør klar resten i mellomtiden.
Hummus
Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann. Ha dem i en foodprocessor og tilsett sitronsaft, hvitløk og tahini. Kjør til en jevn hummus, spe med vann til ønsket konsistens. Jeg pleier å kjøre hummusen ganske lenge, slik at den blir skikkelig kremet. Smak til med salt.
Sandwich
Skjær focacciastykkene i to på langs. Smør et godt lag med hummus på alle fire skivene. Ha deretter paprika, sopp, salat og spirer på to av dem, topp med de to andre skivene.
Sandwichene er gode med en gang, men de fungerer også utmerket i matpakka.
Keyword niste, østerssopp, sandwich