Tynne veganske pannekaker

Tynne veganske pannekaker

Jeg elsker pannekaker i allslags varianter, og har funnet en rekke måter å erstatte egg i dem på. Egg har nemlig flere funksjoner i matlaging, og kanskje spesielt i pannekaker. Her virker det nemlig både som bindemiddel, det gjør pannekakene saftige, og det gjør dem også luftige.

Som oftest bruker jeg en kombinasjon av hvetemel og kikertmel for å binde røren sammen. Kikertmel gjør også pannekakene saftige, det eneste jeg må huske på er å passe på at de blir helt gjennomstekte slik at den rå kikertmelsmaken ikke kommer fram (den er ikke så god). Kikertmel kan eventuelt erstattes av maisstivelse.

Når det kommer til å gjøre pannekakene luftige, fikser bakepulver og natron den jobben i tykke pannekaker og lignende, som amerikanske pannekaker og sveler. I tynne pannekaker, derimot, er det ikke så hensiktsmessig å pøse på med bakepulver. Istedenfor bruker jeg… mineralvann! Det gjør faktisk pannekakene mer luftige, selv om de fortsatt er tynne. Denne oppskriften vil også funke med vanlig vann, eventuelt soyamelk, men jeg synes det funker ekstra bra med vann med bobler.

Tynne veganske pannekaker

Supergode veganske "crepes" som passer med masse gode toppinger. For eksempel is. Og sjokoladesaus
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Svelling 30 minutes
Total Time 50 minutes
Course pannekaker
Servings 6 pannekaker

Ingredients
  

  • 5 dl hvetemel
  • 0,5 dl kikertmel
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss olje + ekstra til steking
  • 2,5 dl soyamelk
  • 4 dl mineralvann

Instructions
 

  • Rør sammen hvetemel, kikertmel, sukker og salt i en bolle.
  • Hell i olje, melk og mineralvann, og visp det raskt og kraftig sammen til en jevn røre. La den svelle 15-30 min. før steking.
  • Ha en stekepanne på medium temperatur og ha i litt olje. Hell på en øse røre, og vend på pannen slik at pannekaken blir en fin sirkel.
  • Stek til pannekaken er helt stivnet på toppen. Pga. kikertmelet vil ikke pannekaken bli så god om den ikke er gjennomstekt. Snu pannekaken, stek i er par minutter på den andre siden. Gjenta med resten av røren.
  • Servér med dine favorittoppinger, f.eks. is, banann, pisket krem og sjokoladesaus.

Flere oppskrifter

  • Superenkle bananlapper

    Superenkle bananlapper

    Lettlagde og smaksrike, med 3-4-5 ingredienser!

    Les mer

  • Linda sine bananlapper

    Linda sine bananlapper

    Saftige og luftige lapper med banan, havre og en hemmelig ingrediens. 

    Les mer

  • Tynne veganske pannekaker

    Tynne veganske pannekaker

    Jeg elsker pannekaker i allslags varianter, og har funnet en rekke måter å erstatte egg i dem på. Egg har nemlig flere funksjoner i matlaging, og kanskje spesielt i pannekaker. Her virker det nemlig både som bindemiddel, det gjør pannekakene saftige, og det gjør dem…

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating