Pasta i gresskarsaus
Her er en rask og knallgod middag med relativt kort ingrediensliste – men masse smak.
Jeg har brukt et halvt flaskegresskar til to porsjoner, det veier ca. 500 gram. Du kan gjerne bruke andre typer gresskar, og det er litt slingringsmonn med tanke på vekt, men prøv å hold deg mellom 400 og 600 gram sånn ca.
Restemattips
I oppskriften koker jeg pasta, men her passer det også helt topp å ha i rester av kokt pasta fra gårsdagens middag, for eksempel. Bare husk på å oppbevare den i kjøleskap fram til bruk.
Vegansk pasta i gresskarsaus
Ingredients
- 0,5 flaskegresskar eller annen type gresskar
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- salt
- 200 g tørka pasta pass på at den er uten egg
- olivenolje til steking
- 10 blad salvie (ca.-mengde)
- 1,5 dl vegansk matfløte
- 1 ts eplesidereddik eventuelt sitronsaft
- 4 ss gresskarkjerner
Instructions
- Skjær skallet av gresskaret, del det i to på midten og fjern eventuelle kjerner (disse kan du steke i olje og ha på salt, blir godt!). Skjær fruktkjøttet i terninger med lengder på litt under 1 cm. Finhakk sjalottløk.
- Kok opp godt med vann i en gryte, ha i litt salt. Kok pasta etter anvisning på pakken.
- Varm opp litt olje til medium/høy varme i en stor gryte eller panne. Ha i gresskar, krydre med litt salt, og la det steke i noen minutter. Ha så i sjalottløk, og stek i et par minutter til.
- Dytt gresskaret til side slik at det tar ca. halvparten av bunnen gryten. Ha i litt mer olje i den tomme delen, og ha i salviebladene. Fres dem i et par minutter. Rør dem deretter sammen med gresskarterningene.
- Hell på vegansk fløte og eddik, og la gresskaret putre til pastaen er klar. Sil vannet av pastaen, ha den over i gryten med gresskarblandingen, rør sammen, smak eventuelt til med mer salt.
- Servér retten rykende varm, topp med gresskarkjerner.
Flere oppskrifter
-
Ukemeny med masse gresskar
Det er den skumle tiden på året igjen. Tiden da oppegående, voksne folk plutselig synes det er helt topp å kaste store mengder mat.
-
Gresskartaco
Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.
-
Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk
Jeg elsker når norsk gresskar er i sesong! Året rundt kan vi få tak i importert flaskegresskar, men noen herlige måneder på høsten utvides gresskarutvalget noe helt enormt.