Go Back
pasta i gresskarsaus

Vegansk pasta i gresskarsaus

Gresskar og salvie utgjør en aldeles nydelig kombinasjon, og sammen med pasta og fløtesaus blir det en førsteklasses middag. 
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett, pasta
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 0,5 flaskegresskar eller annen type gresskar
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • salt
  • 200 g tørka pasta pass på at den er uten egg
  • olivenolje til steking
  • 10 blad salvie (ca.-mengde)
  • 1,5 dl vegansk matfløte
  • 1 ts eplesidereddik eventuelt sitronsaft
  • 4 ss gresskarkjerner

Instructions
 

  • Skjær skallet av gresskaret, del det i to på midten og fjern eventuelle kjerner (disse kan du steke i olje og ha på salt, blir godt!). Skjær fruktkjøttet i terninger med lengder på litt under 1 cm. Finhakk sjalottløk.
  • Kok opp godt med vann i en gryte, ha i litt salt. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  • Varm opp litt olje til medium/høy varme i en stor gryte eller panne. Ha i gresskar, krydre med litt salt, og la det steke i noen minutter. Ha så i sjalottløk, og stek i et par minutter til.
  • Dytt gresskaret til side slik at det tar ca. halvparten av bunnen gryten. Ha i litt mer olje i den tomme delen, og ha i salviebladene. Fres dem i et par minutter. Rør dem deretter sammen med gresskarterningene.
  • Hell på vegansk fløte og eddik, og la gresskaret putre til pastaen er klar. Sil vannet av pastaen, ha den over i gryten med gresskarblandingen, rør sammen, smak eventuelt til med mer salt.
  • Servér retten rykende varm, topp med gresskarkjerner.
Keyword gresskar