Skjær skallet av gresskaret, del det i to på midten og fjern eventuelle kjerner (disse kan du steke i olje og ha på salt, blir godt!). Skjær fruktkjøttet i terninger med lengder på litt under 1 cm. Finhakk sjalottløk.
Kok opp godt med vann i en gryte, ha i litt salt. Kok pasta etter anvisning på pakken.
Varm opp litt olje til medium/høy varme i en stor gryte eller panne. Ha i gresskar, krydre med litt salt, og la det steke i noen minutter. Ha så i sjalottløk, og stek i et par minutter til.
Dytt gresskaret til side slik at det tar ca. halvparten av bunnen gryten. Ha i litt mer olje i den tomme delen, og ha i salviebladene. Fres dem i et par minutter. Rør dem deretter sammen med gresskarterningene.
Hell på vegansk fløte og eddik, og la gresskaret putre til pastaen er klar. Sil vannet av pastaen, ha den over i gryten med gresskarblandingen, rør sammen, smak eventuelt til med mer salt.
Servér retten rykende varm, topp med gresskarkjerner.