Vegansk quesadilla

Vegansk quesadilla

Nydelig meksikansk rett der tortillaer fylles med bønner, mais, vegansk ost og godt krydra søtpotetterninger. 

Quesadilla er en lettvint og digg klassiker der vi legger fyll mellom to tortillaer, klapper dem flate og steker dem i panne eller grill. Siden de er såpass tynne krever de lite steketid, og det er kjekt når du er sulten.

De er superlette å variere, her er noen forslag:

  • du kan bruke maistortillaer eller hvetetortillaer
  • de kan stekes i tørr panne, eller med litt olje
  • de kan også stekes på grill
  • du kan til og med steke dem i ovn, pensle dem i så fall med olje på toppen og pass godt på at de ikke brenner seg
  • som fyll kan du bruke omtrent alt du liker, en det er lurt å ha noe som holder dem litt sammen. Her har jeg brukt vegansk ost som smelter + stekt søpotet som blir litt most når jeg klemmer quesadillaen sammen. Et annet tips er å smøre på guacamole og/eller ostesaus, det fungerer nesten som lim.

Og tilbehør? Joda, du kan kjøre det opp til en stor middag med ris, salat og noen gode dipper – eller kun velge dippene, for en litt mindre variant.

vegansk quesadilla

Quesadillas med søpotet og svarte bønner

Nydelig meksikansk rett der tortillaer fylles med bønner, mais, vegansk ost og godt krydra søtpotetterninger. 
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 4 dl svarte bønner hermetiske. Eventuelt 2 dl tørka bønner
  • 200 g søtpotet
  • 1 ss olje til steking
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts spisskummen
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 0,5 ts chilipulver
  • 1 liten boks mais
  • 2,5 dl revet vegansk ost som passer til smelting
  • 4 store hvetetortillaer eller 8 mindre
  • guacamole og/eller tomatsalsa til servering

Instructions
 

  • Bruker du hermetiske bønner, holder det å helle av laken og å skylle dem i litt kaldt vann. Bruker du tørka må de bløtlegges og kokes før bruk. Ha dem i en stor bolle.
  • Skrell søtpoteten og skjær den i ganske små terninger. Lengder på 0,5 cm er fint.
  • Varm opp oljen til medium til høy temperatur i en panne. Ha i søtpotetterninger, salt, spisskummen, røkt paprika og chilipulver, og stek til du lett kan stikke en gaffel gjennom en terning.
  • Ha søtetterningene over i bollen med bønnene. Spar stekepannen til du skal steke quesadillaene – det gjør ingenting om det er litt olje igjen i den.
  • Ha mais og ost i samme bolle, og vend alt godt sammen,
  • Fordel godt med blandingen på en hvetetortilla. Blandingen skal dekke hele tortillaen, men ikke ligge i “flere lag” liksom. Legg en annen tortilla oppå og press ned. Gjenta på flere tortillaer til du har brukt opp massen.
  • Ha pannen tilbake på varmen, skru denne gangen temperaturen til medium. Stek en og en quesadilla på begge sider til de er gylne, og osten inni begynner å smelte.
  • Skjær i “pizzastykker” og server dem rykende varme, gjerne sammen med guacamole og/eller tomatsalsa.
Keyword quesadilla

Flere oppskrifter

  • Gresskartaco

    Gresskartaco

    Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.

  • Maisbrød

    Maisbrød

    Lettlaget og smaksrikt brød, som passer like godt med margarin eller kremost på, som tilbehør til meksikanske gryteretter.

  • Vegansk taco

    Vegansk taco

    Masse gode tacovarianter, med alt du kan ønske deg av tilbehør, helt vegansk!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating