Bruker du hermetiske bønner, holder det å helle av laken og å skylle dem i litt kaldt vann. Bruker du tørka må de bløtlegges og kokes før bruk. Ha dem i en stor bolle.
Skrell søtpoteten og skjær den i ganske små terninger. Lengder på 0,5 cm er fint.
Varm opp oljen til medium til høy temperatur i en panne. Ha i søtpotetterninger, salt, spisskummen, røkt paprika og chilipulver, og stek til du lett kan stikke en gaffel gjennom en terning.
Ha søtetterningene over i bollen med bønnene. Spar stekepannen til du skal steke quesadillaene - det gjør ingenting om det er litt olje igjen i den.
Ha mais og ost i samme bolle, og vend alt godt sammen,
Fordel godt med blandingen på en hvetetortilla. Blandingen skal dekke hele tortillaen, men ikke ligge i "flere lag" liksom. Legg en annen tortilla oppå og press ned. Gjenta på flere tortillaer til du har brukt opp massen.
Ha pannen tilbake på varmen, skru denne gangen temperaturen til medium. Stek en og en quesadilla på begge sider til de er gylne, og osten inni begynner å smelte.
Skjær i "pizzastykker" og server dem rykende varme, gjerne sammen med guacamole og/eller tomatsalsa.